ORDINA BLOGT

Performante, efficiënte en betaalbare storage met Dell Compellent SC4020

Als het aankomt op een moderne enterprise storage architectuur krijg je steeds capaciteit, maar ook diverse intelligente features, hoge performantie en schaalbaarheid. Daar tegen staat meestal een stevig prijskaartje. Met de komst van de Compellent SC4020, wil Dell daar een alternatief voor aanbieden.

  • Laurent Van Hoorebeke
  • 3 oktober 2014

Het Dell Compellent platform kennen we reeds met als basis de SC8000 controllers en de daaronder liggende disk arrays, in 2,5” of 3,5” variant. Een performant systeem dat reeds z’n waarde heeft bewezen bij vele enterprise bedrijven around the globe. Compellent kan diverse features zoals auto-tiering, thin provisioning, replication, ... aanleveren, zowel in configuraties met iSCSI als Fiber front-end bekabeling. Ook all-flash configuraties of ‘hybrid’ oplossingen zijn vandaag mogelijk, waarbij SSD disken beantwoorden aan de vraag naar low latency in de hoogste disk tier. Maar, om een Compellent SC8000 configuratie te schalen en op te zetten zonder toegiften, staat daar meestal een hogere prijs tegenover.

De Dell SC4020 wil daarop een antwoord bieden, door enterprise storage mogelijkheden aan te bieden in een 2U box, die de redundantie van 2 controllers geeft, 2 hot-plugable voedingen en 24x 2,5” disken kan ‘housen’. De controllers zijn uitgerust met elk 4x 8Gb fiber channel of 2x 10Gb iSCSI poorten voor de front-end connectiviteit naar de hosts. Als we gaan kijken naar de mogelijkheden qua disk invulling, merken we dat zowel hoge performantie SSD’s als capacity disks kunnen geplaatst worden, waardoor een SC4020 direct ‘all flash’ of ‘hybrid’ configuraties kan aanbieden, in één en dezelfde 2U array. Daarnaast brengt deze SC4020 dezelfde features en software zoals beschikbaar in de SC8000, dus auto-tiering (data progression), thin provisioning, replays, replicatie, ... zijn allemaal mogelijk via interessante bundles zonder meteen een volledige high-end configuratie te moeten implementeren. Op deze manier levert de SC4020 zowel performantie en kostenbesparing aan een kleine ‘footprint’, aangezien data altijd op de juiste plaats, op het juiste moment en tegen de juiste “prijs” zal opgeslagen worden. Stel uzelf maar eens de vraag of in uw huidige storage oplossing de inactieve of oudere data wel op de meeste efficiënte plaats daarvoor opgeslagen is?Een Compellent SC4020 kan de perfecte instap zijn, aangezien dit systeem ook schaalbaar is naar de toekomst. Uitbreidingen tot 48, 72 en finaal 120 disken zijn mogelijk mits toevoeging van extra SC200 of SC220 disk enclosures, welke we ook al kennen van het Compellent SC8000 platform. Aan capaciteit kan zo tot maar liefst 413TB geschaald worden.
Of in bestaande Compellent SC8000 configuraties die reeds actief zijn bij enterprise bedrijven kan de SC4020 een oplossing bieden voor branch kantoren en disaster recovery sites waar deze kunnen connecteren en repliceren met het ‘parent’ SC8000 platform.

Op deze manier kan de KMO en mid-market mee instappen naar de moderne enterprise storage van vandaag.  Met een SC4020 krijg je immers het zeer performant, geavanceerd en gevirtualiseerd Compellent storage platform, en dit aan een lagere prijs en een kleine ‘footprint’. Een systeem dat ongeacht de oneindige vraag naar meer data opslag toch de TCO zal verlagen door via award-winning ‘data progression’ technologie de storage op de meeste efficiënte manier te gaan gebruiken.

Ordina is een Dell Premier Partner en gecertifieerde Dell Compellent Business Installer.
Aarzel niet ons te contacteren indien u technisch of commercieel meer info wenst over deze oplossing.