ORDINA BLOGT

Dell gaat ‘End2End’ in storage oplossingen

Wanneer we denken aan Dell Compellent Storage, wordt steeds automatisch een link gelegd met grote multinational bedrijven of zeer hoge workloads. Vandaag klopt die denkpiste niet altijd meer. Door recente toevoegingen aan de Dell SC-familie is er nu immers een volledige end2end oplossing, geschikt van KMO tot en met de grootste bedrijven van deze wereld. Iedereen kan dus vandaag gebruik maken van de meest aantrekkelijke en toekomstgerichte storage features die uw business flexibel, gevirtualiseerd en vooral kost-efficiënt kunnen laten werken als het aankomt op data-opslag. Want zeg nu zelf: durft u als IT manager te stellen dat uw data vandaag zowel efficiënt, kostvriendelijk en secuur is opgeslagen?

  • Laurent Van Hoorebeke
  • 6 november 2015

Eerder dit jaar kondigde Dell een eerste toevoeging aan voor het Compellent-gamma, of Dell SC-series zoals we die vandaag dienen te noemen. Naast de reeds bekende SC8000 en SC4000 series die al op de markt waren en reeds hun waarde hebben bewezen bij diverse van onze klanten, werd nu ook de SCv2000 series toegevoegd. Dell heeft dan wel recent een grote overname van EMC gedaan, de eigen Dell productlijnen worden ondertussen uiteraard ook verder door ontwikkeld.

Een SCv2000 is entry-level opslagmedium geschikt voor KMO tot mid-size bedrijven, maar met enterprise-features aan boord. Dat laatste is op zich een belangrijke nuance want of het nu gaat om een klein of een multinational bedrijf, iedereen wil zijn data op een zo efficiënt mogelijke, snelle, veilige als kostvriendelijke manier kunnen opslaan en dat hebben ze bij Dell goed begrepen. Zo kan een SCv2000 data opslaan met behulp van RAID-tiering. Dit is een principe waarbij het wegschrijven van een bestand, deze eerst wordt opgeslagen in een snelle RAID10 tier en dan daarna (transparant voor de gebruiker) verder wordt bewaard op een RAID6 tier wanneer de intensiteit van gebruik van dat bestand afneemt. Op die manier is de meest gebruikte data steeds het allersnelste beschikbaar voor de gebruikers en data die eerder voor langetermijnsopslag dient op een meer kostvriendelijke tier ter beschikking staan. Hierdoor wordt er efficiënt en kostvriendelijk gebruik gemaakt van dataopslag om uw TCO naar beneden te halen.

Het feit dat een SCv2000 geschikt is voor KMO en midsize bedrijven volgens Dell wil echter niet zeggen dat er dient ingeboet te worden aan mogelijkheden. Features zoals een dual controller opstelling voor volledige redundantie zijn aanwezig, maar ook 1/10Gb iSCSI of 8/16Gb fiber channel front-end connectiviteit zijn mogelijk voor snelle doorvoer van uw data. Daarnaast zijn meer features ingebouwd zoals replicatie naar een andere SCv2000 of andere SC-series, thin provisioning en een expansie tot 168 disken door toevoeging van expansie arrays. Daarnaast, door integratie binnen de SC-series familie, kan een SCv2000 perfect dienen als lokaal dataopslag medium in een kleine branch office van een groot enterprise bedrijf.

 

Aan de andere kant van de SC-series familie is recent nog een toevoeging gedaan. De Dell SC9000 series is nu het nieuwe ‘flagship’ binnen het Compellent gamma. Of het nu gaat om extreme workloads of multi-petabyte schaalbare oplossingen, de SC9000 is gebouwd om uw bedrijf of datacenter zowel hoge performantie als business continuïteit te bieden. De features die het SC platform kan bieden zijn eindeloos te noemen, 8-core Intel CPU’s per controller, 4x zoveel system memory tov SC8000 systemen, all-flash arrays voor extreem hoge IOPS toepassing (tot 360,000 IOPS met sub-milliseconde latency), ingebouwde compressie om data te reduceren, live volume auto-failover voor disaster recovery, ... Kortom, de SC9000 is een next-gen en future ready gevirtualiseerd storage systeem klaar voor de enterprise business van vandaag en die van morgen. Een forklift upgrade van het on-premise storage systeem waarbij u om de x-aantal jaar een volledige vernieuwing van hardware dient uit te voeren is immers niet langer noodzakelijk. Met Dell SC9000 is scale out & scale up mogelijk van de hardware en zitten alle hoogtechnologische features die belangrijk zijn voor uw business in de software. Uiteindelijk zijn we vandaag aangekomen in een tijdperk waar niet enkel de grote van het storage hardware platform belangrijk is maar waar alles gaat om de kracht van de software die erop draait. Dat is het gevirtualiseerde Dell Storage Center met de features die deze nu kan leveren en in de toekomst zal kunnen leveren.

Ordina is een Dell Premier Partner en gecertifieerde Dell Compellent Business Installer. Over onze ervaringen kan u meer lezen in onder meer volgende referenties op onze website (Arcelor Mittal, Toyota Belgium, Atlas Copco-Power Tools, ...). Aarzel niet ons te contacteren indien u meer technische of commerciële info wenst over deze oplossingen.