ORDINA BLOGT

iMESure brengt duidelijkheid bij Punch Powertrain

Punch Powertrain, een snelgroeiend en succesvol bedrijf dat CVT’s maakt (Continuous Variable Transmissions oftewel automatische versnellingsbakken), maakte een jaar geleden de keuze voor iMESure om een betere grip te krijgen op de productie te Sint-Truiden.

  • Wouter Tielemans
  • 21 oktober 2015

Met betere grip bedoelen we dan een duidelijk onderbouwd inzicht verkrijgen in OEE (Overall Equipment Effectiveness), DTM (Down Time Management) en OLE (Overall Labour Efficiency).

Net zoals bij de meeste bedrijven vandaag de dag is ook Punch Powertrain de zoektocht naar een grotere efficiëntie en een kost-effectievere productie een continu proces. Om dit te bekomen kan op 3 assen gewerkt worden: meer werk verzetten op dezelfde periode (snelheid maximaliseren), betere kwaliteit maken (first time right ratio verhogen) en de productiecapaciteit maximaliseren (design snelheid van je productie apparaat behalen of overstijgen).

Het spreekt voor zich dat je eerst een goed beeld moet hebben van de huidige gang van zaken eer je verbeteringen onderbouwd kan implementeren: meten is nog altijd weten!

Nadien kan je dan effectief méten hoe je door verbeteringsprojecten vooruit gaat op één of meer van de 3 OEE-assen. En die verbeteringsprojecten kan je door iMESure ook beter inschatten, omdat je door analyse van de productiegegevens kan zien waar er anomaliën zitten, in welke afdeling of bij welke lijn/machine er veel schommelingen optreden of waar je met kwaliteitsproblemen kampt.

En laat dat nu de sterkte zijn van iMESure: door een real-time koppeling van alle productiemachines (72 stuks) met iMEsure– de gegevens uit de Siemens PLCs worden door Phoenix Contact modules rechtstreeks in de iMESure database (SQL) geschreven – kan op elk moment van de dag een duidelijke foto genomen worden van de actuele productiecijfers zoals die eveneens real-time in het management dashbord beschikbaar zijn. Zo kan de productieleiding snel beslissingen nemen bij pannes, kwaliteitsissues, ongeplande stilstanden, verbeteringsvoorstellen,...

Wil je meer weten over deze case? Neem gerust contact!