ORDINA BLOGT

MES-apps?

Hoe sterk zal de technologie zich in de komende jaren gaan manifesteren in de wereld van MES? Want evolueren, dat doet de technologie sneller dan ooit tevoren. Wel, Ordina is als innoverend end-to-end ICT bedrijf ook sterk aanwezig in de wereld van mobiele oplossingen. Combineer deze kennis met onze MES oplossing en we staan weer een stapje verder in het real-time en remote opvolgen van je productie.

  • Wouter Tielemans
  • 21 oktober 2015

Met een gebruiksvriendelijke app heb je je productie-dashbord altijd bij. Het enige dat je nog nodig hebt is een smartphone of tablet en een internetconnectie om vanop afstand in te loggen in jouw productieomgeving. De nodige beveiliging zorgt er vanzelfsprekend voor dat niet iedereen zomaar in je fabrieksgegevens kan gaan snuffelen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om vanop je mobiele toestel de productie te gaan stilleggen, om orders te gaan aanpassen of om machinesettings te gaan wijzigen. Wel krijg je van de iMESure app de mogelijkheid om, waar je ook bent, in een eenvoudig dashboard te zien hoe het gesteld is met de bezetting van je lijnen, hoeveel je al geproduceerd hebt en aan welke OEE. Je kan ook zien wie er wel of niet aanwezig is, wat de status is van een productie order, welke stilstanden er zijn geweest, etc.

Intelligent gebruik van kleuren en spedo-metertjes zijn een handige manier om snel visueel duidelijkheid te hebben over de stand van zaken. Want ook daar bieden we met ons digital engagement bureau Clockwork de nodige know how om gebruiksvriendelijke tools te ontwikkelen en om de motivatie van gebruikers te maximaliseren.

En voor de die-hards onder jullie (en die zijn er vast en zeker, geef maar toe), ook als je met vakantie bent en je kan je werk maar niet loslaten, dan kan je stiekem vanop ’t strand op de voet volgen hoe er in jou afwezigheid wordt gepresteerd. Spannend, toch!?

Zin in een gesprek hierover? Neem contact op!