ORDINA BLOGT

Case - Smart cargo handling

  • Carlo Schots
  • 22 juni 2017

Wanneer een vliegtuig landt is het de taak van de cargo handlers om de bagage zo snel mogelijk uit het laadruim en terug bij de passagiers te krijgen. Iedereen kent de karretjes – of dollies – die hierbij gebruikt worden. Het blijkt echter een uitdaging om te weten waar die karretjes zich bevinden. Een slimme localisatie van de dollies dus geen overbodige luxe.

Door een sensor met geo-tracking te bevestigen aan alle dollies vinden cargo handlers snel de dichtsbijzijnde dollie, vermijden ze boetes om te lang op de tarmac te staan en is er zicht op het gebruik van elk toestel door zowel eigen medewerkers als onrechtmatig gebruik door concurrenten. Wie het werkelijke gebruik kent kan ook onderhoud hierop afstemmen.

Wij definiëren samen met u uw business case en werken een schaalbare oplossing op maat uit, rekening houdend met uw bestaand systeemlandschap. Als systeemintegrator adviseren wij u end-to-end, van sensorselectie en connectiviteit tot platformselectie, implementatie en integratie met uw bestaande business en ERP systemen.