ORDINA BLOGT

VisionWorks Bake Off

Heb je interesse in data visualisatie? Wil je graag een eerste ervaring opdoen in dit domein of je kennis verder verdiepen? Lijkt het jou leuk om dit samen onder collega’s te doen en van elkaar te kunnen leren? Kom dan op dinsdag 28/02/2017 naar de 2de VisionWorks BI Bake Off!

  • Gert Kemps
  • 26 januari 2017

VisionWorks BI Bake Off?

De VisionWorks BI Bake Off is een event dat geïnspireerd is door de BI Bake Off van Gartner. Alle deelnemers krijgen bij aanvang een dataset aangeleverd met een aantal business vragen. De opgave is voor iedereen identiek. Gebruik je creativiteit en tracht de inzichten die gevraagd zijn door business naar boven te halen en te visualiseren. Voor het maken van deze visualisaties mag de deelnemer gebruik maken van zijn favoriete softwarepakket of een heel nieuw pakket uitproberen. Tot slot bespreken we samen de resultaten en de opgedane ervaringen van de avond. Een ideaal moment om bij te leren van elkaar!

Op donderdag 24/11/2016 organiseerde VisionWorks haar eerste BI Bake Off. In totaal waren er 17 collega’s aanwezig, afkomstig van 6 verschillende units binnen Ordina. Met zo een diversiteit aan kennis waren er natuurlijk ervaren en minder ervaren collega’s. Connectivaten was dan ook een belangrijk gegeven om een succes te maken van de avond. Wie minder ervaring had kon samenwerken met een meer ervaren collega of zelf op ontdekkingsreis gaan en enkel vragen stellen wanneer nodig. Iedereen was vrij in de keuze van hun tool, dankzij de inzet van de groep heeft iedereen dan ook kennis kunnen maken met tools zoals Tableau, QlikView,  Power BI, R, SAP Lumira, InfoGram en SSRS Mobile Reports.

 “Ik vond het een aangename kennismaking met, voor mij, vele nieuwe gezichten. Ik heb me aangesloten bij Adriaan Baeten, een kickstarter. Hij heeft me wegwijs gemaakt in PowerBI.” 
 
- Ingrid Van Havere, BidOffice Ordina

De volgende editie

Op dinsdag 28/02/2017 om 18u zal de 2de editie van de VisionWorks BI Bake Off plaatsvinden. Het doel blijft ongewijzigd en op basis van de gekregen feedback is het concept verder uitgebreid. Deelnemers met weinig of geen ervaring in data visualisatie krijgen nu ook de kans om eerst een korte workshop te volgen. Tijdens deze workshop krijg je de basis aangeleerd door middel van enkele relevante voorbeelden die je meteen kan toepassen. Er worden workshops aangeboden voor Tableau, PowerBI & Qlik.

In een notendop

Wil je graag een toffe avond onder collega’s beleven en ben je geïnteresseerd in data visualisatie? Kom dan zeker naar de VisionWorks BI Bake Off dat op 28/02/2017 om 18u zal doorgaan. Tijdens dit event krijgt iedere deelnemer dezelfde dataset en enkele business vragen aangereikt. Op basis van deze dataset kan iedereen, alleen of in groep, aan de opdracht beginnen en dit in een zelf gekozen BI tool. Deelnemers met weinig of geen ervaring kunnen aansluiten bij een groep of eerst een workshop volgen om nadien meteen zelf aan de slag te kunnen gaan.

Interesse? Schrijf je dan zeker in!

Tot dan!