EVENEMENT

SALM versterkt supply chain optimization met een update van Quintiqs software platform

-

6 februari 2014 | Parijs, Frankrijk

Quintiq, een wereldleider op het gebied van Supply Chain Planning and Optimization (SCP&O), maakte vandaag bekend dat La Société Alsacienne de Meubles (SALM) een upgrade heeft uitgevoerd voor Quintiqs supply chain planningsplatform. SALM produceert een breed scala aan keuken- en badkamermeubilair, inclusief opslagmogelijkheden. SALM is een industrieel leider in Frankrijk en heeft vestigingen in 21 landen in Europa. Dankzij de upgrade van Quintiqs software platform, gerealiseerd door Quintiqs partner Ordina, is SALM nu beter in staat om de productie en logistiek gelijktijdig te plannen en te optimaliseren. Het bedrijf heeft daarmee de inzet van mensen en middelen weten te maximaliseren, evenals de synchronisatie van bedrijfskritieke activiteiten.

SALM is sinds 2005 klant van Quintiq. Momenteel gebruikt SALM de bijgewerkte Quintiq software voor de planning van 2000 bestellingen per dag. Quintiqs SCP&O-software optimaliseert de productieplanningen van vier locaties van SALM in Frankrijk en Duitsland. Het platform draagt ook bij aan de planning van SALMs 200 leveringsschema’s, zodat klanten hun bestellingen op tijd ontvangen.

“Dat SALM de industrieel leider is geworden in Frankrijk en de op vier na grootste in Europa, is te danken aan ons continue streven naar innovatie en de voortdurende verbetering van onze processen”, aldus Jacques Feraud, projectmanager bij SALM. “Quintiqs oplossing stelt ons in staat overal in Europa betrouwbare leverdatums aan te bieden. Zo kunnen we een uitstekend serviceniveau handhaven en onze internationale aanwezigheid verder uitbreiden.”

“SALM is een goed voorbeeld van industrieel succes. We zijn er trots op om daaraan te hebben bijgedragen, door een oplossing te bieden waarmee zowel de productie- als de transportprocessen gelijktijdig kunnen worden geoptimaliseerd”, aldus Henri Beringer, director van Quintiq Frankrijk. “We hebben er alle vertrouwen in dat Quintiq SALMs groei blijvend zal ondersteunen, ook wanneer de uitdagingen van de supply chain complexer worden.”

Over SALM

Met een omzet van € 400 miljoen in 2013 is de SALM Groep de op vier na grootste Europese fabrikant van maatwerk interieurmeubelen en opslagmogelijkheden. Met 1400 medewerkers brengt het bedrijf zijn producten in 21 landen op de markt onder de merknamen Cuisinella en Cuisines Schmidt. SALMs distributienetwerk van 610 winkels is verantwoordelijk voor een omzet van € 1 miljard. De groep investeert jaarlijks € 30 miljoen in innovatie en groei.