EVENEMENT

Proximus & Ordina werken samen aan Internet-of-Things in België

-

Co-creatie zorgt voor snelle realisatie van IoT- platform en zet de deur open voor innovatie in bedrijven.

Mechelen, 9 november 2015

Proximus rolt momenteel een Belgisch IoT-netwerk uit gebaseerd op LoRaTM technologie. Ordina bouwt mee aan het serviceplatform dat Proximus gebruikt voor IoT. Klanten kunnen gebruik maken van een webportaal en een mobiele app om op eenvoudige wijze sensoren te onboarden en IoT- hardware te beheren. Het schaalbare platform vangt alle sensordata op en stelt deze op een veilige manier ter beschikking van de eigenaar. Proximus en Ordina slaan de handen in elkaar om klanten te helpen innovatieve toepassingen te bouwen op basis van LoRa en IoT.

IoT
Het ‘Internet of Things’ waarbij gebruiksvoorwerpen en toestellen op het internet worden aangesloten is in volle ontwikkeling. Het leven en werken zal hierdoor ingrijpend veranderen. Verwacht wordt dat er in 2020 wereldwijd tussen 20 en 50 miljard geconnecteerde toestellen zullen zijn.
Proximus start als eerste telecomoperator in België met de uitrol van een IoT-netwerk gebaseerd op LoRa™. De technologie laat toe om toestellen, voorzien van sensoren, vanop afstand te sturen, te controleren of uit te lezen. Uniek is dat de oplossing over lange afstanden werkt en dat het energieverbruik zeer laag is waardoor de toestellen jarenlang autonoom kunnen functioneren.

Het nieuwe IoT- netwerk van Proximus is vooral bedoeld voor de bedrijfswereld. Om deze service naar klanten te brengen zocht Proximus een innovatieve, lokale technologiepartner die snel een robuust, betrouwbaar en performant serviceplatform kon bouwen. Een oplossing die het volume en de verwerking van IoT-data aankan.

Ordina als innovatieve partner
Innovaties volgen elkaar snel op en zijn van grote invloed op ons werk en onze leefomgeving.
“Ordina volgt de nieuwste technologische ontwikkelingen dan ook op de voet” stelt Jo Maes, CEO Ordina Belgium “Ons breed gamma aan expertise (Mobile, Web, Cloud, Big Data, Java, Integratie en User Experience) maken we relevant in de context van het LoRa-project. Proximus-klanten kunnen snel en kostenefficiënt nieuwe business modellen definiëren en op een slimme manier integreren met hun business applicaties.”

IoT en LoRaTM als enabler van business innovatie
 “De mogelijkheden van de LoRa-technologie zijn eindeloos” zegt Carlo Schots, Business Development Manager Ordina. “Samen met Proximus werken we aan de adoptie van IoT in verschillende domeinen zoals voor Smart industries, healthcare, logistieke en nutsbedrijven.
Ordina treedt op als end-to-end ICT partner voor Proximus. “Naast het leveren van betrouwbare ICT oplossingen denken we structureel mee na over innovatieve, duurzame oplossingen met een optimale totaalbeleving voor klanten” besluit Schots.

 

 

 

OVER ORDINA

Ordina is de grootste, onafhankelijke ICT-dienstverlener in de Benelux met ruim 2.900 medewerkers. Wij bedenken, bouwen en beheren ICT-toepassingen bij de overheid, in de financiële dienstverlening, de industrie en de zorg. Wij streven naar ICT die mensen écht verder helpt. ICT die er toe doet en die tot stand is gekomen zonder verspilling van middelen. Dat doen wij door samen met onze klanten duurzaam te innoveren.

Ordina is opgericht in 1973. Het aandeel is sinds 1987 genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam en maakt deel uit van de Smallcap Index (AScX). In 2014 behaalde Ordina een omzet van EUR 367 miljoen. Meer informatie is beschikbaar op www.ordina.be .