EVENEMENT

Ordina wordt Tableau alliance partner

-Ordina sloot een Alliance and Resell partnership met Tableau Software, met als doel de Belgische markt betere mogelijkheden te bieden op vlak van data analyse en data visualisatie.

Als Tableau Alliance Partner zal Ordina consultancy services aanbieden bij klanten die Tableau gebruiken als platform voor data analyses. Ordina zal instaan voor de implementatie van Tableau bij klanten en de opleiding van gebruikers.

“De opties tot diepe analyses en self-service mogelijkheden van Tableau laten ons toe op vernieuwende manieren inzichten te verkrijgen in data. Het Ordina data-visualisatie team is reeds behoorlijk ervaren in de implementatie en het gebruik van de Tableau, daarom was een partnership voor ons een logische volgende stap”, zegt Erwin Ruttens, Competence Center Lead Data Visualisatie bij VisionWorks, de cel binnen Ordina die zich focust op business intelligence.

Tableau helpt mensen bij het zien en begrijpen van data, door middel van award winnende software die, wereldwijd, snelle analyse en rapid-fire business intelligence levert. Tableau faciliteert diepgaande analyses en het creëren van interactieve dashboards in een paar minuten, zonder geavanceerde technische kennis of programmeervaardigheden.

Recentelijk werd Tableau 10 gereleaset. Het vernieuwde design, nieuwe analytische en mobiele mogelijkheden, opties voor het voorbereiden van data en tal van nieuwe bedrijfstoepassingen zorgen er voor dat dit een van de belangrijkste releases is in de geschiedenis van Tableau.