EVENEMENT

Ordina tekent AQUAFIN op als nieuwe klant

-

Aquafin koos Ordina’s VisionWorks specialisten voor de migratie van de databronnen van hun rapporteringsomgeving. Gegevens van de bestaande AS400 omgeving moesten feilloos overgezet worden naar de SQL Server database. Ordina zet voor Aquafin een vernieuwd systeem op dat performant is en eenvoudig beheerbaar. Aquafin doet beroep op Ordina’s doorgedreven kennis inzake nieuwe technologieën en concepten voor migraties.

Aquafin als expert in afvalwaterverzameling en -zuivering staat sinds 1990 in voor het beheer en de uitbouw van de infrastructuur van de Vlaamse waterzuivering. Hierdoor is Aquafin doorgegroeid tot de referentie in Onderzoek & Ontwikkeling in alle aspecten van waterbehandeling en de watercyclus.

Als milieubedrijf levert Aquafin een belangrijke maatschappelijke bijdrage, want zuivere waterlopen betekenen en rijkere en meer diverse fauna en flora en uiteraard doet Aquafin dit duurzaam en efficiënt.

Om de verschillende activiteiten van de organisatie optimaal op te volgen heeft Aquafin over de jaren een afzonderlijke rapporteringsomgeving, ook voor ad-hoc rapportering, uitgebouwd. Deze omgeving was aan een upgrade toe. Via een slimme migratie naar Microsoft SSIS 2014 heeft Ordina de gegevensoverdracht van de IBM AS400 naar de Microsoft SQL Server database gemoderniseerd. Onze experts maken hiervoor gebruik van geautomatiseerde tools en scrips. Aquafin kan nu rekenen op een performantere overzetting van de data naar de SQL Server omgeving en de opvolging van de periodieke migratietransacties is een koud kunstje.

“Onze medewerkers weten dat datakwaliteit en veiligheid zeer belangrijke topics zijn” zegt Luc Lemaire, Senior BI Consultant bij Ordina VisionWorks, “ daarom maakten we gebruik van de nieuwe functionaliteiten en concepten binnen de Microsoft SSIS 2014 software om een volwaardige DTAP-omgeving op te zetten voor onze klant. Wijzigingen kunnen in de toekomst volledig getest en geaccepteerd worden in een vergelijkbare omgeving vooraleer ze in productie gaan. Verrassingen worden vermeden en de continuïteit wordt gewaarborgd.”

Ordina is trots Aquafin als nieuwe klant te mogen optekenen.
Aquafin’s inzet voor milieu en duurzaam energieverbruik is een leidmotief dat bij Ordina ook hoog op de agenda staat.