EVENEMENT

Ordina en T-Systems bieden een totaalportfolio van cloud-, werkplek-, en applicatiediensten aan.

-

Mechelen 20 april 2017

Business Platform Services: T-Systems gaat het volledige cloud ecosysteem voor Ordina verzorgen. Ordina klanten kunnen zowel kiezen voor private, public en hybride cloudoplossingen. De samenwerking past naadloos binnen de Ordina- strategie om klanten te helpen zich aan te passen aan de continue veranderende omgeving en daardoor competitief te blijven. Ordina faciliteert een platform voor veilige en robuuste ICT-toepassingen, waarmee het vernieuwend vermogen van klanten wordt versneld.

Digitale transformaties staan hoog op de agenda van veel bedrijven. Zaakvoerders herdenken hun manier van werken om niet achterop te raken in een snel evoluerende markt.
ICT is de sleutel tot de business-transformatie die het behalen van deze doelen mogelijk maakt.
Toch kampen vele IT-afdelingen met de automatiseringserfenis van de afgelopen decennia: een kostelijk en complex IT-landschap, niet gewapend tegen risico’s en security-incidenten, niet cloud ready en geen basis voor modernisering ...

“Vanuit klanten is er veel vraag naar het moderniseren en digitaliseren van hun bedrijfsvoering oa door middel van de cloud of een combinatie van verschillende platformen”, zegt Kris Marchi, “Ordina heeft geen eigen cloud-infrastructuur en ging hiervoor in zee met T-Systems. Met het nieuwe partnership verbreedt Ordina haar portfolio en worden klanten nog beter ondersteund en ontzorgd op het gebied van applicaties, infrastructuur en werkplekdiensten.”

Business Platform Services

Digitale transformatie of innovatie moet steeds worden bekeken vanuit het klantperspectief.
Daarmee verandert de missie van IT richting het doorvoeren van innovaties en het ondersteunen daarvan op gebied van security, risk en digitale architecturen.
Ordina richtte een specifieke Benelux afdeling “Business Platform Services” op die de CIO ondersteunt bij het verhogen van de digitale productiviteit door oplossingen te bieden rond business continuïteit en een daling van de operationele ICT-kosten garandeert.

“In samenwerking met T-Systems zetten onze Ordina specialisten duidelijke proposities in de markt”, vervolgt Kris Marchi, Managing Director Business Platform Services Ordina Benelux. “Vanuit onze ‘Cloud4Value’ propositie adviseren en begeleiden wij onze klanten (al dan niet) naar de cloud.”

Business Platform Services focust op 3 concrete oplossingen:

1.      IAAS (Infrastructure as a Service)
Hybride Cloud oplossingen (Public, Private of een combinatie) waarbij we applicaties klaar maken voor de cloud, gebruik maken van T-Systems cloudomgeving en zorgen voor het applicatiemanagement.

2.      SAP Services
Managed SAP Services waarbij we klanten ontzorgen qua applicatiemanagement,  begeleiden bij hun SAP HANA-migratie en hun SAP oplossingen beheren in de cloud of in combinatie met andere platformen.

3.      Digital Workplace Services

Dynamic Workplace oplossingen of een werkomgeving in de cloud op maat. De gebruiker   staat centraal, medewerkers kunnen altijd en overal werken op een device naar keuze, waardoor uw productiviteit verhoogt.

De kracht van de samenwerking

“De toonaangevende cloud-en infrastructuurdiensten van T-Systems in combinatie met Ordina’s kennis van businesstoepassingen, businessoptimalisatie, security en locale wet- en regelgeving maken dat Ordina het vernieuwend vermogen van klanten versnelt”, besluit Kris Marchi, “We verzekeren door veilige en robuuste IT-landschappen de bedrijfscontinuïteit, we bieden SAP HANA migratiediensten aan en oplossingen van A tot Z en we verhogen de productiviteit van bedrijven door flexibele digitale werkplekken.”

 

Voor meer informatie over dit persbericht:

 

Kris Marchi, Managing Director Business Platform Services Ordina BENELUX
Mail: kris.marchi@ordina.be T +32 (0)15/29.58.58 - M +32 (0)477/38.48.90