EVENEMENT

Microsoft Power View / Map

-

Bij SQL Server 2012 Power draait alles om eenvoud en zelfstandigheid voor de eindgebruiker. Onafhankelijk van IT kan brondata worden opgevraagd via SharePoint en het BISM-model (Business Intelligence Semantic Model). Power View biedt tal van visualisatietechnieken bovenop de standaard tabellen en grafieken.

SQL Server 2012 Power View is bedoeld voor de eindgebruiker binnen een web based omgeving die de look & feel heeft van de andere Microsoft Office producten (met de sinds Office 2010 vertrouwde "ribbon").

De eindgebruiker kan de applicatie starten door een bestaand rapport te openen of door een BISM te kiezen. Dit BISM is ook een nieuwe feature in SQL Server 2012 en is, zoals de naam het zelf zegt, een semantische laag bovenop een data warehouse. Dit model vereenvoudigt de data warehouse structuur voor een eindgebruiker, waardoor deze op een eenvoudige manier rapporten kan creëren aan de hand van Power View.

De visualisaties van Power View zijn zeer interactief. Selecties en filters kunnen worden gekoppeld aan alle objecten op het rapport en kunnen automatisch worden vernieuwd. Deze tool wordt vooral gebruikt om data te analyseren of om in meetings cijfers toe te lichten. Power View biedt tevens de mogelijk om aan storyboarding te doen. Men kan snapshots nemen en deze in een storyboard plaatsen. Deze snapshots kunnen dan naar PowerPoint worden geëxporteerd, waardoor de interactiviteit ook in PowerPoint beschikbaar zal zijn (inclusief het hernieuwen van de data wanneer bijvoorbeeld nieuwe tijdsperiodes zijn opgeladen in het data warehouse).


Wenst u meer te weten over onze Microsoft Consulting diensten en onze proposities? Aarzel niet om contact op te nemen.