EVENEMENT

SQL Server Master Data Services

-

Master Data Services 2012 was het antwoord van Microsoft op de uitdagingen die Master Data Management (MDM) bieden. MDM is een set van tools en processen waarmee getracht wordt een eenduidig, correct en consistent beeld weer te geven van elke master data entiteit binnen een organisatie (product, klant, werknemer, financiële rekeningen, ...). Door de vooruitgang die werd geboekt in de gebruiksvriendelijkheid via een nieuwe Microsoft Excel add-in en door verbeteringen in de performantie van de Business Rules module is MDS geëvolueerd naar een volwaardige MDM oplossing met de volgende modules:

  • De System Administration module waarin een beheerder nieuwe entiteiten aanmaakt en attributen definieert en specifieert of deze attributen van het type "free form” zijn of eerder afgeleid van een andere entiteit. Bovenop een bestaande entiteit kunnen parent-child hiërarchie (of "explicit hierarchy”) ontwikkeld worden. Business rules worden gedefinieerd (IF conditie THEN actie) om zeker te zijn dat de inhoud van een attribuut tegemoet komt aan de bestaande business rules.
  • De Explorer Module geeft data stewards en business users de verantwoordelijkheid over bepaalde data sets, zodat ze de inhoud van een entiteit kunnen aanpassen en "explicit hierarchies” kunnen beheren.
  • Via de MS-Excel Add-in kunnen data stewards de inhoud van een entiteit in Excel aanpassen. Nieuwe entiteiten kunnen ook rechtstreeks vanuit Excel worden aangemaakt.
  • Integration Management: data loads kunnen via SSIS geautomatiseerd worden in voor gedefinieerde staging tabellen. Voor elke entiteit worden dan automatisch overeenkomstige staging tabellen aangemaakt. Via het "Integration Management” menu krijgt de eindgebruiker de mogelijkheid om data te laden van de staging tabel naar de Master Data entiteit tabel. Als men MDS data wil delen met andere systemen, kan men "subscription views” aanmaken. Dit zijn SQL Server views in de MDS database.
  • In de Version Management module kunnen verschillende versies van de master data aangemaakt worden, wat handig kan zijn voor archivering, testen, wat-als analyses of audit doeleinden.
  • Via de User and Group Permissions module wordt toegang gegeven tot de master data door gebruik te maken van Active Directory.

Een belangrijk BI scenario waarvoor dit product van toegevoegde waarde is, is het beheren van door gebruikers gedefinieerde hiërarchieën. Nu is er een ingebouwde, gebruiksvriendelijke oplossing (geïntegreerd in Excel en in SSIS) voor de eindgebruiker om aanpassingen op een gecontroleerde manier te beheren. Dit zal voor veel gebruikers en ontwikkelaars een opluchting zijn, omdat ze vroeger ad-hoc oplossingen moesten ontwikkelen om Excel bestanden met master data logica of mapping tabellen rechtstreeks te laden in een data warehouse integratie laag.

Neem contact op als je meer wil weten over onze Microsoft Consulting diensten of proposities.