Wouter Tielemans +32 475 94 40 10

Ewals

Ordina effent het pad voor efficiënte planning bij Ewals Cargo Group

Met een capaciteit van 4.500 opleggers en containers in dertien Europese  landen is logistieke planning voor Ewals Cargo Group  geen klein bier. Het is een continue uitdaging om de efficiëntie te vergroten, kostenbesparingen te realiseren, en tegelijk aan klanten een enorme flexibiliteit te blijven bieden. Om  die doelstellingen te realiseren, perfectioneerde Ewals zijn logistieke planning met een uitgekiend planningssysteem. Ordina tekende voor de ontwikkeling, implementatie en integratie  met andere systemen.

 

Download meer informatie

Ewals Contact Neem contact op met Wouter Tielemans

klant

Ewals Cargo Care biedt geïntegreerde logistieke services over heel Europa. Met meer  dan 1.700 werknemers in dertien  landen streeft Ewals continu naar verbeteringen binnen het logistieke proces. Daarom hecht Ewals veel belang aan ‘corporate information management’: door exact te weten wat er gebeurt, kunnen processen en informatie­ stromen  efficiënt aangestuurd worden.   Tegelijk wil Ewals een leidende rol blijven spelen  voor zijn klanten, medewerkers en aandeelhouders. Daarbij staat de behoefte van de klant altijd centraal: het juiste product,  de juiste aantallen, op de juiste plaats, op tijd en tegen optimale kosten.

klantvraag

Vroeger kregen  de Ewals­planners hun transportopdrachten binnen  via het ERP­ systeem.  Het vervolg verliep via Excel­sheets. Verschillende planners coördineerden vaak één  transportopdracht, maar hadden geen zicht op elkaars werk. Daardoor liepen  de planners soms achter de feiten aan, en liep Ewals veel kansen mis. Een grote  deal met Scania was voor Ewals de katalysator om de planning te optimaliseren: Scania besliste om de goederenstroom tussen de zeventien  Europese  fabrieken en de toeleveranciers integraal aan Ewals­ dochterbedijf ‘E­Logistics Control’ (ELC) toe te vertrouwen. Om de coördinatie daarvan efficiënt te laten verlopen had Ewals nood aan een geautomatiseerde transportplanning.

Oplossing

Het Scania­project werd door  Ewals in goede banen geleid  met de professionele planningssoftware van Quintiq.  De Quintiq oplossing werd zo bepalend voor de succesvolle operatie bij ELC, dat Ewals ervoor koos om het systeem door  te trekken naar alle transportoperaties van de groep. Daarvoor werd Ordina als partner geselecteerd. Om  alle interne  processen en informatie­ stromen  nog  beter  op elkaar af te stemmen, werd tegelijk een  nieuwe IT­architectuur uitgetekend. Ewals koos voor het IT­integratie­ platform van Cordys.  Dat koppelt  orders  en planning onlosmakelijk aan elkaar. Ten slotte bouwde  Ordina een oplossing met realtime managementinformatie, en een  portal voor de communicatie met de buitenwereld.

Resultaat

Dankzij het centraal planningssysteem zien de Ewals­planners vandaag in realtime wat hun collega’s doen. Meer dan 150 planners verdeeld over heel Europa werken vandaag efficiënter samen om de meer dan 4000 transportopdrachten per dag te verwerken. Voor Ewals’ klanten heeft die aanpak heel wat voordelen. Dankzij de verregaande sturing via het planningssysteem kan Ewals nu verschillende  transporten voor dezelfde  klant op een  intelligente  en efficiente manier combineren. Van die kostenef ficiëntie profiteert  ook de klant, want zo kan Ewals competitievere prijzen aanbieden.   Voor de volledige  planningsoplossing geïmplementeerd door  Ordina, won Ewals de ‘Computable Award’ voor het meest innoverende IT­project in de logistieke sector.