Laurent Van Hoorebeke Infrastructure Architect +32 476 68 93 48

ArcelorMittal

Dataopslag klaar voor de toekomst met Dell Compellent Enterprise

ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. Alle kritieke productieprocessen zijn afhankelijk van een centraal dataopslagsysteem.
Omdat het bestaande opslagplatform performantie miste en niet berekend was op verdere groei van de groep, nam ArcelorMittal Ordina in de arm om Dell Compellent Enterprise uit te rollen.
Dit nieuwegeneratieplatform tilt capaciteit en performantie naar nieuwe hoogtes.

Download meer informatie

ArcelorMittal Contact Neem contact op met Laurent Van Hoorebeke

klant

ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld, met ruim 60 vestigingen in 27 verschillende landen. De groep ontstond in 2006 uit een fusie tussen Arcelor en Mittal Steel.
Wereldwijd telt de staalgigant om en bij de 260.000 werknemers, in ons land zijn er vestigingen in Gent, Geel en Genk.


klantvraag

In de productievestigingen van ArcelorMittal wordt de klok rond gewerkt. Alle kritieke productieprocessen worden ondersteund door één centraal computersysteem.
Betrouwbare, performante en stabiele dataopslag is dus een absolute must.
Omdat het bestaande HP EVA-systeem performantie en capaciteit miste om de verdere groei van de groep aan te kunnen, besliste ArcelorMittal te investeren in een nieuwegeneratieplatform

oplossing

In samenwerking met Dell rolde Ordina Dell Compellent Enterprise als centraal opslagsysteem uit.
Het systeem werd volledig redundant uitgebouwd, verspreid over de twee datacenters van ArcelorMittal. Design, installatie en configuratie lagen in handen van gecertifieerde Dell Compellent-engineers van Ordina.
Tijdens de effectieve migratiefase maakte het implementatieteam gebruik van de ThinImport-functionaliteit. Hierdoor konden de consultants de downtime tot het absolute minimum beperken.

resultaat

Dell Compellent Enterprise maakt gebruik van de allernieuwste technologieën om capaciteit en performantie naar nieuwe hoogtes te tillen.
Zo kunnen de teams in de datacenters voortaan zelf beslissen welke data op ze op snelle en welke op tragere schijven stockeren.
Deduplicatie zorgt ervoor dat identieke data altijd slechts één keer worden bewaard. Bovendien is het nieuwe opslagsysteem berekend op een verdere groei van de groep.
Kortom, met Dell Compellent Enterprise zijn de datacenters van ArcelorMittal klaar voor de toekomst.