Laurent Van Hoorebeke Infrastructure Architect +32 476 68 93 48

Atlas Copco

Nieuwe datacenters effenen het pad naar snellere en betrouwbaardere processen

Met duizenden verzendingen van wisselstukken per dag, spelen de IT-processen bij Atlas Copco Power Tools Hoeselt een doorslaggevende rol. Toen de hardware-infrastructuur aan vernieuwing toe was, besloot het distributiecentrum om in één beweging de hele back-end te herzien. Ordina tekende voor een traject van a tot z. De nieuwe datacenters en bijbehorende IT-omgeving staan nu garant voor snellere processen en ultieme gegevensbescherming. Zo is de vestiging klaar voor verdere groei.

Download meer informatie

Atlas Copco Contact Neem contact op met Laurent Van Hoorebeke

klant

De toonaangevende Zweedse groep Atlas Copco produceert, verdeelt en verhuurt industriële productiviteitsoplossingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in machines zoals compressoren, stroomgroepen, sloopgereedschappen, industriële tools en assemblagesystemen. Atlas Copco is ook stevig verankerd in België. Zo speelt het Europese distributiecentrum in Hoeselt een sleutelrol. Van daaruit vertrekken elke dag 8.000 wisselstukken naar alle hoeken van de wereld.

Uitdaging

Bij Power Tools in Hoeselt was de back-end IT-infrastructuur aan vernieuwing toe. Een snellere en volledig redundante hardware-omgeving bleek broodnodig, net als een waterdicht disaster recovery-plan. Zo wou de firma zich beschermen tegen eventueel gegevensverlies en tegelijk voldoen aan de kwaliteitsnormen binnen de Atlas Copco-groep. Om dit datacenterproject tot een goed einde te brengen, koos de klant voor een ervaren integratiepartner.

oplossing

Ordina bood een totaaloplossing die de klant volledig zou ontzorgen. Atlas Copco kreeg advies over de nodige hardware en diensten om het nieuwe datacenter toekomstbestendig op te bouwen. Een voorstudie rond disaster recovery hielp de klant om zijn doelstellingen af te lijnen.
In de eerste implementatiefase installeerde en configureerde Ordina de nieuwe hardware in de dataroom voor productie en in de 2e dataroom voor de disaster recovery. De vernieuwing van de hardware voor productie betrof onder meer een upgrade van de snelheden tussen servers en storage van 1Gb iSCSI naar 10Gb iSCSI connectiveit, maar ook van storage performantie naar een hybride storage systeem die schrijft op snellere SSD disken en data bewaard op HDD-SAS disken.

In de tweede fase zorgde Ordina voor een migratie naar een gloednieuwe VMware vCenter-omgeving in beide datacenters. In de laatste stap werd de gegevensbescherming geïmplementeerd, in de vorm van backup-to-disk en de disaster recovery-oplossing. Alle technologieën werden tot slot grondig getest. Om alle nieuwe hardware en systemen te monitoren is tevens een monitoring tool opgezet welke automatisch alerts zal uitsturen zodoende steeds pro-actief de omgeving te kunnen beheren.

 

resultaat

Dankzij de nieuwe hardware kan de Hoeseltse vestiging vandaag een pak sneller werken. Data worden nu niet enkel efficiënt, maar ook veilig opgeslagen. Dankzij het tweede datacenter geniet het distributiecentrum nu optimale bescherming tegen dataverlies bij productiepannes. Een monitoringtool geeft extra zekerheid: die waakt over alle systemen en stuurt proactief meldingen bij mogelijke aankomende storingen. Dankzij de hele vernieuwingsoperatie is Atlas Copco klaar om snel in te pikken op een toename van de workload.