Hilde Heylen Sales Manager +32 496 23 53 02

AVR

S@fe Production: alles-in-één voor AVR

AVR produceert high-end landbouwmachines voor de internationale markt. Kwaliteit, capaciteit en service zijn daarbij de sleutelwoorden. AVR richt zich op de nichemarkten van rooimachines en de grondbewerking voor en na het planten van aardappelen. Met de invoering van SAP ERP stapte AVR over van een correctieve naar een anticiperende manier van werken. AVR heeft nu bijvoorbeeld steeds voldoende voorraad ter beschikking, zodat dure spoedorders tot het verleden behoren. Ook de communicatie met de klanten verloopt vlotter nu offertes en facturen via mail de deur uit gaan.

Voor de kmo AVR is SAP vandaag al een succesverhaal. Het systeem is nog jong maar AVR kan uiteraard nog veel vooruitgang boeken. De S@fe Production oplossing van Ordina is eenvoudig uit te breiden en zal ook de verdere groei van de onderneming ondersteunen.

AVR Contact Neem contact op met Hilde Heylen

Klant

AVR produceert high-end landbouwmachines voor de internationale markt. Kwaliteit, capaciteit en service zijn daarbij de sleutelwoorden. AVR richt zich op de nichemarkten van rooimachines en de grondbewerking voor en na het planten van aardappelen.

Klantvraag

De IT-infrastructuur van AVR vormde een struikelblok in het groeitraject van deze ambitieuze onderneming. Het bedrijf richt zich op een internationale markt en wil zich onderscheiden met flexibiliteit en creativiteit. Voor de veeleisende klanten van AVR is een vlekkeloze dienst-na-verkoop essentieel.AVR had een acute nood aan gecentraliseerde en accurate informatie. Een volledig geïntegreerd ERP-pakket moest voor uniforme, geautomatiseerde processen zorgen, zonder aan flexibiliteit in te boeten.

Oplossing

Ordina implementeerde S@fe Production, een All-in-One sectoroplossing gebaseerd op SAP en best practices voor productieondernemingen. S@fe Production centraliseert voor AVR alle processen op het vlak van finance, reporting, purchasing, sales, stockbeheer, productie, planning en after sales. Het systeem kan eenvoudig worden uitgebreid met specifieke bouwstenen.

Resultaat

S@fe Production heeft de werking van AVR gestroomlijnd. Alle bedrijfskritische processen verlopen geautomatiseerd en uniform. AVR kan nu ook complexe pricing- en billingprocessen vlot uitrollen. Essentiële bedrijfsinformatie is niet langer verspreid over talloze Excelbestanden, maar wordt centraal beheerd. Daardoor zijn deze data steeds volledig accuraat en vormen ze een solide basis voor gefundeerde beslissingen.Met de lancering van SAP stapte AVR over van een correctieve naar een anticiperende manier van werken. AVR heeft nu bijvoorbeeld steeds voldoende voorraad ter beschikking, zodat dure spoedorders tot het verleden behoren. Ook de communicatie met de klanten verloopt vlotter nu offertes en facturen via mail de deur uit gaan.