Bart Van Mulders Business Unit Manager +32 474 89 17 06

Balterio

Margerapportering: de basis van gezonde business

De cultuur bij laminaatproducent Balterio is heel controlegericht. Wil je een bedrijf optimaal laten presteren, dan moet je de keydrivers van de business goed begrijpen en beheersen. Bij Balterio zijn dat de kostprijsberekening en de verkoopprijzen aan de klanten. De betrouwbaarheid van de budgettering is cruciaal. De uitdaging: een flexibel en efficiënt budgetteringsproces- en systeem.

De oplossing: samenwerking met Ordina, een pragmatische aanpak, respect voor de visie en wensen van de eindgebruikers. Met Microsoft SQL Server Database en  Microsoft Excel als front-end. De doorlooptijd van het project was scherp (3 maanden). Ordina werkte pragmatisch, met respect voor timing en budget.

Het resultaat: de toepassing is de salesploeg op het lijf geschreven. De SQL Server-database bevat ook reële cijfers die met de budgetten kunnen vergeleken worden. Aandachtspunten kunnen zo vroegtijdig gedetecteerd en opgelost worden. Je ontdekt informatie over groeidomeinen, concurrenten, cashlow en winst. Het budgetteringsconcept staat technisch en inhoudelijk op punt. Het kan ook dienen voor de maandelijkse forecast van de productie.

Balterio Contact Neem contact op met Bart Van Mulders