Wouter Tielemans +32 475 94 40 10

Campine

Beter plannen over productielijnen heen

Met drie productielijnen is een strakke planning bij Campine onontbeerlijk. Om beter mensen, machines en grondstoffen in te plannen, deed Campine een beroep op Ordina. Met de APS-oplossing Provicy Scheduler worden resources nu efficiënter ingezet, klantenvragen sneller beantwoord en planningsfouten aanzienlijk teruggedrongen.

Campine in Beerse is een topspeler in de non-ferro- en plasticindustrie.

Campine Contact Neem contact op met Wouter Tielemans

Klant

Campine in Beerse is een topspeler in de non-ferro- en plasticindustrie. Het bedrijf is al sinds 1912 actief. Campine steunt op drie business units. Met de productie van antimoontrioxide draagt Campine bij tot de ontwikkeling van brandvertragende producten. Daarnaast maakt het bedrijf plastic voor verpakkingen en behuizingen. Ten slotte recycleert Campine lood uit onder meer oude batterijen.

Klantvraag

Mensen en grondstoffen efficiënt inplannen was voor Campine een complexe opdracht. Planners voerden hun job uit via Excelsheets, waardoor niet iedereen in het bedrijf een klare kijk had op de planning. Die aanpak had bovendien geregeld fouten als gevolg. Met een krachtige planningstool wou Campine flexibeler, overzichtelijker en kostenefficiënter produceren.

Oplossing

Ordina bouwde voor Campine Proficy Scheduler, een gebruiksvriendelijke APS-tool. Bij de ontwikkeling werden alle specifieke wensen van Campine opgenomen in het systeem. Binnen de twee maanden na de deal was de implementatie rond. De planningstool bleek een makkelijke, visueel overzichtelijke én betaalbare oplossing voor Campine.

Resultaat

De verschillende afdelingen van Campine volgen de planning nu in realtime. Gekleurde markeringen in het systeem tonen voor elke productielijn wat er op het programma staat. Daardoor worden medewerkers nu optimaal ingezet, leveren machines efficiënter werk en worden klantenvragen sneller beantwoord. Planningsfouten zijn aanzienlijk afgenomen.Voor Campine biedt Proficy Scheduler bovendien heel wat toekomstperspectieven. Via een koppeling met het centrale SAP kan het bedrijf de inkoop van grondstoffen in de toekomst nog beter aansturen. Ook nieuwe tools kunnen geïntegreerd worden met de APS-oplossing. Zo kan Campine haar planning later nog verder bijsturen en optimaliseren.