Laurent Van Hoorebeke Infrastructure Architect +32 476 68 93 48

Ridley Bikes

Nieuw, schaalbaar, klaar voor de toekomst, het datacenter van Ridley Bikes

Ridley Bikes nam Ordina onder de arm voor de volledige vernieuwing van hun data-center. Met Dell-servers werd een performante, schaalbare IT-omgeving gecreëerd. Ook het beheer wordt uitbesteed aan Ordina, dat het toezicht houdt op de veiligheid en functionaliteit van het nieuwe hardware-platform.

Ridley Bikes Contact Neem contact op met Laurent Van Hoorebeke

Klant

Wereldwijd gekend en toch puur Belgisch, Ridley Bikes is een bedrijf in volle bloei. Niet alleen fietsliefhebbers vinden hun weg naar deze custom designed fietsen, ook ploegen zoals Lotto Soudal rekenen op dit Belgische merk voor hun materiaal.

Klantvraag

Als voortrekker in het gebruik van slimme en innovatieve technologieën in de fietsenmarkt kon het bedrijf niet achterblijven op vlak van eigen infrastructuur. Het datacenter van Ridley Bikes was verouderd, Ordina werd gekozen als partij om de back-end hardware te vernieuwen, daarnaast ontzorgt het Ridley Bikes ook in de toekomst wat betreft hun servers, data storage, netwerk en security via de Ordina Customer Care oplossing.

Oplossing

Oude standalone servers werden vervangen door Dell servers en Dell shared storage op basis van 10Gb iSCSI connectiviteit. De besturing van dit nieuwe centrale platform is opgezet in een virtuele omgeving, zijnde een Microsoft Private Cloud oplossing die kan meegroeien met het bedrijf.

Resultaat

Het nieuwe datacenter is dankzij zijn schaalbaarheid klaar voor de toekomst. Ordina hardware-specialisten zorgen door actieve monitoring, security checks en updates dat ze bij Ridley Bikes op hun beide oren kunnen slapen wat hun datacenter IT-omgeving betreft.