Jo Geeraerts Business Unit Manager UC&C +32 496 59 65 74

Tessenderlo Group

Efficiënte interne communicatie

 Interne communicatie is van het grootste belang voor zowel kleine als grote bedrijven. Met het oog op een herstructurering en de lancering van een nieuw merk, begeleidde Ordina Tessenderlo Group bij het opzetten van een innovatief en online intern communicatieportaal

Tessenderlo Group Contact Neem contact op met Jo Geeraerts

Klant

 Tessenderlo Group is een internationaal chemieconcern met ruim 7.000 werknemers en 100 vestigingen, verspreid over twintig landen wereldwijd. De groep specialiseert zich in oplossingen voor de globale behoeften op het vlak van voedsel, landbouw, waterbeheer en efficiënt gebruik en hergebruik van natuurlijke hulpbronnen. Tessenderlo Group is marktleider in de meeste van zijn markten en telt vooral klanten in de landbouw, de industrie, de bouw en de gezondheids-en consumptiegoederen eindmarkten.

Klantvraag

 Vooraleer Tessenderlo Group de hulp van Ordina inriep, werkte het bedrijf met een verouderd communicatieportaal. De communicatiemanager zorgde als enige werknemer voor de inhoud van dit portaal. De artikels waren slechts voor een kleine groep collega’s toegankelijk. Samen met Ordina bouwde Tessenderlo Group een vernieuwend communicatieplatform, voor en door haar werknemers

Oplossing

 Ordina stelde Tessenderlo Group een communicatieplatform voor op basis van SharePoint 2010. Het portaal is naadloos geïntegreerd met het Microsoft Office pakket. Via SharePoint kunnen documenten eenvoudig en efficiënt beheerd worden, en kunnen medewerkers uitgebreid en efficiënt zoeken in de aanwezige content.

Resultaat

  Het nieuwe communicatieportaal van Tessenderlo Group laat medewerkers zelf nieuws en informatie verspreiden. Op de homepagina van het portaal pronkt voortaan nieuws uit alle divisies, units, locaties en communities. Daarbij draait het niet enkel om artikels in de strikte zin van het woord, maar ook om documenten, procedures en handleidingen. Het portaal is in een eerste fase toegankelijk voor alle bedienden, en wordt in de nabije toekomst ook uitgebreid naar alle arbeiders.