Laurent Van Hoorebeke Infrastructure Architect +32 476 68 93 48

Toyota Belgium

Vernieuwde datacenters: sneller, groter en betrouwbaarder

Toen de datacenters bij Toyota Belgium in Zaventem aan vernieuwing toe waren, besloot de autobouwer meteen een versnelling hoger te schakelen en de hele IT-infrastructuur te vernieuwen. Toyota Belgium, geroemd om zijn betrouwbare wagens, koos op zijn beurt voor zekerheid en vertrouwde op de ervaring van Ordina. Een warmgedraaid team van integratie-experts reed een vlekkeloos parcours, tegen topsnelheid. Zo kan Toyota Belgium vandaag een pak sneller en betrouwbaarder gegevens opslaan, verwerken en aanbieden.

Download meer informatie

Toyota Belgium Contact Neem contact op met Laurent Van Hoorebeke

klant

In België is Toyota goed vertegenwoordigd. Naast vestigingen in Zeebrugge, Diest en Evere, heeft de Japanse autobouwer zijn Belgische hoofdkwartier in Zaventem. Van daaruit gebeurt de commercialisering van Toyota’s en Lexuswagens op de Belgische en Luxemburgse markt. 

uitdaging

Op Toyota Belgiums hoofdzetel in Zaventem liep de hardware op zijn laatste benen. 2015 was het jaar waarin de volledige datacenteromgeving end-of-life zou worden. Een grootscheepse vernieuwing drong zich op. In één beweging wou de autobouwer ook meer opslagcapaciteit en –performantie, nieuwe fiber- en LAN-switches, en de laatste versie van VMware inclusief snellere servers. Een fors project waarbij een ervaren integratiepartner broodnodig was, want Toyota rekende op ontzorging en begeleiding van a tot z.

oplossing

Nog voor het traject van start ging, reikte Ordina de klant enkele mogelijke pistes aan voor toekomstvaste hardware. Een nauwgezet designplan en architectuur beschreven alle te volgen stappen. Gecombineerd met strak projectmanagement op basis van de ITIL-principes, gaf dat Toyota het vertrouwen doorheen de drie fases. Allereerst kreeg de switch-infrastructuur (fiber en LAN) een upgrade. In de tweede fase werden de servers en het VMware vCenter vernieuwd. En tot slot migreerde Ordina alle data naar de nieuw geïnstalleerde storage. Intussen kon Toyota’s business ongehinderd blijven draaien.

resultaat

Toyota’s datacenters functioneren nu volgens de eisen die de business vandaag én morgen stelt. De nieuwste technologieën (Dell en VMware), de sterk toegenomen opslagcapaciteit en de opgevoerde snelheid (tot 16Gbps fiber connectiviteit) garanderen een omgeving die zelfs de grootste pieken in workloads probleemloos de baas kan. Zo oefenen de medewerkers niet alleen hun job sneller uit, maar kan Toyota ook zijn klanten softwaretoepassingen aanbieden tegen ongeziene snelheden. Verder verzekert een onderhoudscontract van vijf jaar ultieme gemoedsrust.