Jo Geeraerts Business Unit Manager UC&C +32 496 59 65 74

Cascade

Weg met de stoffige archiefkast

Uitgeverij Cascade is bekend van populairwetenschappelijke bladen als Eos Magazine, Psyche & Brein, websites, nieuwsbrieven en blogsites. Cascade bewaarde alle vormen van beeld- en tekstmateriaal in klassieke archieven. In mapjes per onderwerp, vaak dubbel. Bij gebrek aan gestructureerde opslag en efficiënte zoekmogelijkheden dreigden zij de slag met de online media te verliezen. Cascade investeerde in ADAM. Een digital asset management oplossing.

Ordina implementeerde stap voor stap de ADAM software. De gebruikers werden vanaf de analysefase bij het project betrokken. Ordina vertaalde de noden van mensen die bladen en websites maken in een technische oplossing.

Nieuws- en beeldmateriaal komt binnen in alle denkbare formaten. De oplossing archiveert alles, bruikbaar is voor iedereen, voor alle kanalen. Een fotospecial is in een mum van tijd klaar. Grafische vormgevers krijgen meer tijd voor creativiteit en werken efficiënter samen dankzij het centrale archief. Het multimediale platform laat toe om creatief te zijn en voor extra inkomsten te zorgen. Dalende advertentie-inkomsten kunnen bijvoorbeeld gecompenseerd  door vacatures voor wetenschappelijke jobs in nieuwsbrieven of websites.

Cascade Contact Neem contact op met Jo Geeraerts