Wouter Tielemans +32 475 94 40 10

VRT

Besparen door efficiënt en flexibel te plannen

“Door het nieuwe planningsplatform zijn we in staat om meer te doen met dezelfde mensen en middelen. Dankzij Ordina verhogen we onze efficiëntie, kunnen we last-minute veranderingen snel en gemakkelijk doorvoeren en hebben we een beter overzicht van de beschikbaarheid van medewerkers en hun planning. Het nieuwe systeem biedt enorme flexibiliteit, een absolute troef in een mediaomgeving.”

VRT is de openbare omroep van Vlaanderen en heeft zo’n 2.800 medewerkers in dienst.

VRT Contact Neem contact op met Wouter Tielemans

Klant

VRT is de openbare omroep van Vlaanderen en heeft zo’n 2.800 medewerkers in dienst. Het aanbod van de VRT in radio, tv en nieuwe media staat voor kwaliteit, zowel naar inhoud, naar vorm als naar taalgebruik. De VRT volgt technologische ontwikkelingen op de voet zodat het programma's, als dat nodig en wenselijk is, ook via nieuwe mediatoepassingen aan de kijkers en luisteraars kan aanbieden.

Klantvraag

De besparingsdruk bij VRT is de laatste jaren niet uit het nieuws geweest. De uitdaging voor de omroep: een even kwaliteitsvol aanbod leveren met minder financiële middelen. Hiervoor streeft VRT naar een efficiëntere inzet van mensen en middelen.

Oplossing

Ordina nam de planningsproblematiek van de VRT onder handen en implementeerde Quintiq als planningsplatform, met SAP als backbone. Daarbij werden stap per stap verschillende planningsprojecten gedefinieerd en geïmplementeerd, onder meer voor de nieuwsdienst, de radioproductie, de tv-productie en productiehuizen. De planningstool houdt op een intelligente manier rekening met de verschillende beperkingen en de logica in het bedrijfsproces. Tegelijkertijd neemt het de vaardigheden van de medewerkers, cao-afspraken, overuren, ziekte, beschikbaarheid van het eigen en het extern personeel en de specifieke wensen van klanten in acht.

Resultaat

Vandaag plant de VRT praktisch al haar resources in via de Quintiq-planningstoepassing: 550 tv-journalisten, 250 radiotechnici, 400 productiepersoneelsleden, en alle studio’s en materiaal. Het intelligente planningssysteem maakt het mogelijk alle personeel, materiaal en middelen op een efficiënte wijze te combineren. Planners kunnen voortaan valkuilen en opportuniteiten bij een eventuele wijziging of nieuwe opdracht tijdig inschatten. Zo maakt de VRT optimaal gebruik van alle beschikbare mensen en middelen.