Bart Holtappels Sales Manager +32 476 83 84 06

Pharma & Life Sciences

Veerkracht in moeilijke
economische tijden

Heel wat evoluties dwingen de sector van de life sciences om zich aan te passen. Vergrijzing, nieuwe ziektebeelden en moderne technologieën zorgen voor grote veranderingen. Tegelijk neemt de regelgeving toe en krimpen de budgetten die overheden en de zorgsector ter beschikking stellen. Nieuwe businessmodellen dringen zich op, gebaseerd op kostenverlaging, nieuwe samenwerkingsverbanden en efficiëntere businessprocessen.

Ordina helpt bedrijven in sectoren als farmaceutica, biotech en medtech met innovatieve oplossingen. Meer dan 80 consultants ontwikkelen state-of-the-art IT-applicaties, leveren diepgaand advies en bouwen mee aan geïntegreerde technologieoplossingen. Op maat van uw uitdagingen en met de focus op uw R&D-processen, sales en marketing, infrastructuur en supply chain.

Pharma & Life Sciences Contact Neem contact op met Bart Holtappels

Toxikon

Toxikon Europe is een clinical research organisatie die zich richt zich tot biotech- en farmaceutische bedrijven  en tot de medical device industrie. Toxikon levert gespecialiseerde diensten voor het ontwikkelen van nieuwe producten, van concept fase tot en met finale productoplevering. Het bedrijf focust op analytische services, microbiologische en in vitro assays. De Europese tak is daarenboven gespecialiseerd in het onderzoeken van extractables en leachables. Als Contract Research Organisatie is Toxikon erkend door het Belgische Ministerie van Volksgezondheid voor de analyse en de controle van farmaceutische producten. Hun werkomgeving en labaratoria zijn onderworpen aan specifieke wet- en regelgeving.   Ordina werkte reeds voor talloze toonaangevende (toe)leveranciers, producenten, contract manufacturers, servicelaboratoria en studiebureaus, en heeft jarenlange ervaring met de relevante regel- en wetgeving (cGxP, CFR21 Part 11, ISO 9001 of ISO 13485).   
Toxikon deed beroep op de diensten van het Ordina Quality & Compliance-team om te voldoen aan de gestelde eisen binnen de complexe regelgeving van hun bedrijfsactiviteiten. Ordina’s Quality consultants werden is ingezet om het labo equipment dat moet voldoen aan cGMP, en specifiek de daarop gebruikte computer systemen, te evalueren in hun compliance met 21 CFR Part 11. Dertien systemen werden stuk voor stuk bekeken tijdens een on-site assessment en remediatie activiteiten werden uitgevoerd op de prioritaire systemen.