Katja Guerra Sales Manager +32 485 03 20 70

NMBS

ICT for Rail : een strategische hoeksteen

ICTRA - ICT for Rail is het shared services departement van de NMBS-groep. Het telt ongeveer duizend eigen en zeshonderd externe medewerkers. De markt dwingt spoorwegmaatschappijen tot vernieuwing. ICT is een strategische hoeksteen.

Businesscontinuiteit is prioriteit nummer één. Continuiteit heeft ook te maken met de levensduur van software. Kennis over strategische toepassingen en projecten op middellange of lange termijn worden in huis gehouden. Daarom werken de meeste externe medewerkers in de ontwikkelfase van oplossingen.

ICTRA heeft permanent nood aan experts. De consultants van Ordina etaleerden hun competenties al in verschillende domeinen. Onder meer in SAP, met projecten in businessintelligence, integratie via SAP PI en infrastructuurondersteuning. Vaak wordt ook beroep gedaan op projecten met nieuwe technologie van Microsoft, zoals de interactieve trainingtoepassing voor treinbestuurders.

Dagelijks duizenden treinen stipt en in alle veiligheid laten rijden, goed omkaderd met klantgerichte diensten, is niet evident. Dat vereist grote investeringen. Voor ICT levert dat unieke  uitdagingen op.

NMBS Contact Neem contact op met Katja Guerra