Jo Geeraerts Business Unit Manager UC&C +32 496 59 65 74

SD WORX

Flexibele werkplekken dankzij Lync

Als toonaangevende HR-dienstenverlener promoot SD Worx Het Nieuwe Werken in België. Een belangrijke pijler van deze filosofie is het vertrouwen in werknemers, waardoor die meer vrijheid genieten. Als pionier in Het Nieuwe Werken wilde SD Worx flexibele werkplekken voorzien in al zijn kantoren. Op basis van een aantal workshops werkte Ordina een complete oplossing uit die gebouwd is op Microsoft Lync en Enterprise Voice. Ordina bood alle nodige infrastructuur en consultancydiensten zoals training en technische ondersteuning. De medewerkers van SD Worx zijn voortaan op elke gewenste locatie bereikbaar voor collega’s en klanten, waardoor de communicatie een pak soepeler verloopt. Vaste telefoontoestellen behoren bij SD Worx definitief tot het verleden.

SD WORX Contact Neem contact op met Jo Geeraerts

klant

SD Worx biedt in 28 Europese landen een volledige dienstverlening op het gebied van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 2.000 medewerkers bedienen meer dan 54.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

klantvraag

SD Worx is een van de acht coalitiepartners in het ‘New World Of Work’-project, dat een nieuwe vorm van werken promoot. Een van de principes van het NWOW-manifest luidt: work anywhere, anytime’. Daarom wilde SD Worx flexibele werkplekken installeren in alle kantoren. Dat kon enkel indien een geïntegreerde communicatietoepassing de meer dan 2.000 werknemers vlot met elkaar verbindt, zodat er overal gewerkt kan worden met dezelfde voorzieningen. De bestaande telefooncentrale was hier niet op voorzien.

oplossing

SD Worx ging niet over een nacht ijs. Voor een dienstenbedrijf is telefoonverkeer met klanten immers een cruciaal deel van de business. Op basis van een aantal workshops met SD Worx, werkte Ordina een complete oplossing uit. Die bestaat uit de implementatie van Microsoft Lync, inclusief Enterprise Voice. SD Worx verkoos Microsoft Lync wegens een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en omdat het simpelweg de beste oplossing bleek voor hen. De geavanceerde communicatietechnologie werd zowel in het Belgische hoofdkantoor als in de regionale en internationale kantoren geïnstalleerd. Ordina ondersteunde SD Worx ook in de uitrol van het nieuwe systeem door de werknemers op te leiden, functionele vragen te beantwoorden en technische problemen op te lossen.

resultaat

De medewerkers van SD Worx zijn voortaan op elke gewenste locatie bereikbaar voor collega’s en klanten. Vaste telefoons zijn niet langer aanwezig, want Lync biedt alles wat een modern kantoor nodig heeft: flexibele telefonie, videoconferencing en interne chatfuncties. Daardoor werken medewerkers soepeler samen en verwerken ze de inkomende telefoongesprekken efficiënter, waar ze zich ook bevinden. Intussen heeft SD Worx ingezet op Activity Based Workplace, waarbij de werkplekkeuze afhangt van de taak die je uitvoert. Dat gaat nog een stap verder dan telewerken of thuiswerken. Ook daar biedt Lync de juiste ondersteuning.