Wouter Tielemans +32 475 94 40 10

TNT Express

Geïntegreerde planning voor wereldspeler

TNT Express schakelde Ordina in om hen te ondersteunen bij de wereldwijde ontplooiing van een planningstool op basis van Quintiq. Het doel was om alle 4.000 distributiecentra dezelfde wapens te geven. De succesvolle implementatie versterkte TNT Express in haar positie als toonaangevende B2B-koerierdienst op wereldvlak.

TNT Express Contact Neem contact op met Wouter Tielemans

Klant

TNT is marktleider op vlak van B2B-koerierdiensten in Europa. 75.000 medewerkers bezorgen wereldwijd wekelijks 4,4 miljoen pakjes, documenten en paletten in 220 landen. Naast haar klassieke dienstverlening ontwikkelt TNT Express ook services op maat van individuele klanten.TNT Express beschikt over het dichtste wegen- en luchtnetwerk voor deur-tot-deur expresleveringen binnen Europa. Maar TNT investeert ook fors in de uitbreiding van haar eigen netwerken naar en in opkomende markten.

Klantvraag

Voor de coördinatie van het ophalen en afleveren van pakketten ontwikkelde TNT Express een planningstool op basis van Quintiq. In 2010 maakten al 150 verschillende distributiecentra gebruik van dit nieuwe platform. De wereldwijde ontplooiing naar alle 4.000 distributiecentra stelde TNT Express voor een enorme uitdaging op het vlak van planning, training en support.

Oplossing

TNT Express nam in 2010 Ordina onder de arm om hen bij te staan bij de wereldwijde implementatie van hun planningstool. Een team bestaande uit een Solution Architect en twee Quintiq-specialisten werkte anderhalf jaar lang nauw samen met het ontwikkelingsteam van TNT Express.

Resultaat

Eind 2011 was de wereldwijde ontplooiing van de nieuwe planningstool een feit. Alle 4.000 distributiecentra van TNT Express werken nu volgens hetzelfde stramien en op één gemeenschappelijk platform. Het proces bracht, afhankelijk van de locatie, specifieke verwachting en noden van eindgebruikers aan het licht. Ordina stond mee in voor de invulling van deze behoeften. Met een geïntegreerde aanpak zorgden we voor een consequente implementatie van deze oplossingen doorheen het volledige systeem.