Wonne Keysers Business Unit Manager JWorks +32 476 22 63 30

Proximus eSolutions

Flexibiliteit troef!

De E-solution (ESO) afdeling van Proximus is verantwoordelijk voor de realisatie en onderhoud van het online marketing, sales, service WEB platform. Belangrijkste doelstelling is het leveren van een optimale gebruikservaring om zo het WEB platform als sales kanaal meer dan ooit te laten renderen en tegelijk een betere ondersteuning aan klanten te kunnen bieden.
Ordina's Java-experts namen de handschoen op:Design en ontwerp van een volledig nieuwe architectuur die de klant in staat stelt om meer agile functionaliteiten op te leveren en vlotter te kunnen up- en down-scalen. Volwaardige product teams; multidisciplinaire teams werkten volgens de Agile en Devops best practices.

Proximus kan de concurrentie te baas. Nieuwe producten kunnen sneller in de markt gezet én nieuwe functionaliteiten kunnen eenvoudig toegevoegd worden. Het door het Ordina Java-team opgezette platform is performant, schaalbaar en biedt een verhoogd gebruiksgemak!

Proximus eSolutions Contact Neem contact op met Wonne Keysers

klant

De Proximus Groep, bestaande uit Proximus nv en de filialen Telindus, Scarlet, Wireless Technologies (The Phone House), Belgacom ICS (BICS) en Skynet is het grootste telecommunicatiebedrijf in België. Proximus heette oorspronkelijk Belgacom Mobile, en stond voor de mobiele producten. In september 2014 bracht Belgacom alle producten en diensten onder één commercieel merk, Proximus, met de belofte klanten altijd dichtbij te brengen bij wat voor hen belangrijk is met een aantrekkelijk aanbod van innoverende diensten en producten mbt Internet, TV en telefonie.Sinds juni 2015 is Proximus ook de officiële naam van het telecombedrijf en vervangt het de oude naam Belgacom.

Uitdaging

Concurrentie binnen de telecom sector gaat snel wat maakt dat Proximus vliegensvlug nieuwe producten (bvb abonnementen) commercieel moet kunnen lanceren en operationeel ondersteunen. Dat maakt dat de onderliggende architectuur van het bestaande Proximus WEB platform meer agile moet worden om sneller nieuwe functionaliteiten aan eindklanten te kunnen aanbieden. Bovendien moet ook het platform omgaan met groeiende verwachtingen rond gebruiksgemak, performantie en schaalbaarheid.

oplossing

Ordina ontwierp een volledig nieuwe architectuur die de klant in staat stelt om meer agile functionaliteiten op te leveren en vlotter te kunnen up- en down-scalen. De oplossing is opgezet rond microservice met Spring boot, RESTful api’s en maakt gebruik van de Netflix tooling. Onderliggend wordt een PaaS infrastructuur gebruikt.

De gebruikersinterface werd met mobile first gedachtengoed ontworpen, is volledig responsive en werd opgebouwd rond Angular, HTML5 en CSS3. Het grafische ontwerp werd door het designer team van Proximus zelf opgeleverd. Magnolia werd in samenspraak met de klant gekozen als Content Management oplossing.

Ordina leverde volwaardige product teams; multidisciplinaire teams die werken volgens de Agile en Devops best practices.