Hilde Heylen Sales Manager +32 496 23 53 02

Eneco België

Gestroomlijnde financiële rapportering

De financiële data van energiebedrijf Eneco zaten verspreid over verschillende bronnen. Daardoor was het lokaliseren, analyseren, visualiseren en rapporteren van de juiste data een tijdrovend – en overwegend manueel – karwei. Eneco schakelde Ordina in om dit proces te centraliseren, vereenvoudigen en automatiseren. Onze experts ontwikkelden en implementeerden een centrale Microsoft database en Reporting Services die aan alle noden van de klant voldeed.

Eneco België Contact Neem contact op met Hilde Heylen

Klant

Eneco is een Nederlandse energieonderneming met hoofdzetel in Rotterdam. Het bedrijf met ruim 7.000 medewerkers is actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. Als een van de belangrijkste spelers op de ecologische energiemarkt, streeft Eneco naar 100% duurzame, lokaal opgewekte energie.

Klantvraag

Bij Eneco zaten de financiële data verspreid over meerdere bronnen. Daardoor waren een groot aantal acties vereist om de juiste data te combineren voor analyses, visualisaties en rapporteringen. Veel van dit werk gebeurde bovendien manueel in Excel. Het bedrijf deed een beroep op Ordina om dit proces te centraliseren, vereenvoudigen en automatiseren op ‘enterprise level’. De business intelligence-oplossing moest immers ook het uitwisselen van data met het moederbedrijf vergemakkelijken. Uit de klantvraag bleek de voorkeur om te werken met Microsoft BI.

Oplossing

De aangeboden oplossing bestaat uit een centrale SQL Server 2012, die gebruikmaakt van geavanceerde ETL (Extractie, Transformatie en Laden) om de data te verwerken. Voor de rapportering en visualisering rekent de oplossing op Excel en Reporting Services. Dit BI-platform is niet beperkt tot Finance alleen en kan later nog uitgebreid worden zodat ook andere afdelingen – zoals Sales en Purchasing – data kunnen toevoegen en/of raadplegen.

Resultaat

De Finance-afdeling kan voortaan op een efficiënte manier voldoen aan de toenemende vraag naar gevalideerde rapportering. Door alle data te verzamelen in één centrale database, kan dit proces ook verregaand geautomatiseerd worden. Door het BI-platform open te stellen voor andere afdelingen binnen Eneco kan de oplossing op termijn uitgroeien tot een volwaardig corporate data warehouse.