Jo Geeraerts Business Unit Manager UC&C +32 496 59 65 74

Child Focus

Snel en gericht communiceren dankzij Child Alert

Bij uiterst onrustwekkende verdwijningen zijn de eerste uren cruciaal om iemand levend terug te vinden. Snelle en doelgerichte communicatie is in die fase zeer belangrijk. Digitale media openen voor Child Focus nieuwe perspectieven. Met het project Child Alert bouwde de organisatie een geautomatiseerd systeem om vanuit een centrale bron informatie te verspreiden naar partners, burgers en bedrijven.

Child Focus Contact Neem contact op met Jo Geeraerts

Klant

De Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen werkt onder de naam Child Focus. Sinds 1998 stelt de Stichting alles in het werk om vermiste kinderen en seksuele uitbuiting op te sporen, zeven dagen op zeven en 24 uur op 24, zowel nationaal als internationaal.

Klantvraag

Voor het project Child Alert zocht Child Focus een technologisch systeem om doelgerichter en sneller te communiceren over uiterst onrustwekkende verdwijningen. Het platform moest gegarandeerd stabiel zijn en eenvoudig te integreren in de bestaande infrastructuur, waaronder het CRM-systeem van Child Focus. Het budget voor dit project was bovendien erg beperkt.

Oplossing

Ordina stelde SharePoint 2010 voor als basissysteem en ontwierp samen met Child Focus in nauwelijks vijf maanden het systeem Child Alert. Hiermee kan Child Focus vandaag veel gerichter communiceren met zijn netwerk van vrijwilligers. Microsoft leverde de softwarelicenties voor dit project uitzonderlijk gratis.Het systeem is tweedelig. Tot het afgeschermde deel hebben alleen eigen medewerkers en de Federale Politie toegang. In het publieke deel kunnen partnerorganisaties en burgers zich onder meer abonneren op informatie over verdwijningen.

Resultaat

Een geautomatiseerd systeem op basis van SharePoint 2010 biedt veel mogelijkheden en is gemakkelijk uit te breiden. Child Alert communiceert moeiteloos met de bestaande informatica-infrastructuur. Het systeem is bovendien breder inzetbaar dan alleen in de context van dit project en biedt Child Focus uitbreidingsmogelijkheden naar de toekomst toe. De workflow-functie in SharePoint helpt gebruikers met een takenlijst die automatisch op het scherm verschijnt en de taken in volgorde van belangrijkheid weergeeft. Zoekacties opstarten gaat dankzij het nieuwe systeem tot zes keer sneller, niet onbelangrijk wanneer je weet dat de eerste uren vaak cruciaal zijn om iemand levend terug te vinden.