Jean Massin Country Manager +352 621 32 04 98

Post Telecom PSF

Naar een sneller en efficiënter goedkeuringsproces met SAP Fiori

Post Telecom PSF is een belangrijke Europese speler op het vlak van netwerkcommunicatie. De ICT-poot van de Luxemburgse post- en telecomoperator P&T nam Ordina in de arm voor een functionele upgrade van hun bestaande ERP-toepassing. Daarnaast wou Post Telecom PSF ook het goedkeuringsproces van facturen, inkoop- en verkooporders naar een hoger niveau tillen. Onze experts rolden hiervoor SAP Fiori uit, een mobiele applicatie met aparte modules die de meest courante workflows bevatten en die zowel op computers als op mobiele toestellen draaien. De eenvoudige architectuur staat bovendien garant voor een snelle implementatie binnen de organisatie. Dankzij SAP Fiori slaagde Post Telecom SPF er in om doorlooptijden drastisch in te korten en het foutenpercentage sterk te laten dalen. Bovendien hebben eindgebruikers de intuïtieve applicatie snel onder de knie, wat een flinke besparing opleverde op het opleidingsbudget.

Post Telecom PSF Contact Neem contact op met Jean Massin

klant

Post Telecom PSF, de ICT-poot van de Luxemburgse post- en telecomoperator P&T, is een belangrijke Europese speler op het vlak van netwerkcommunicatie. Het bedrijf startte in 1990 als familiebedrijf onder de naam Netcore PSF en nam de afgelopen decennia een hoge vlucht. Vandaag telt Post Telecom PSF 130 medewerkers en kan het een zakencijfer van 24 miljoen euro voorleggen.

klantvraag

Naast een algemene functionele upgrade van hun bestaande ERP-toepassing, zocht Post Telecom PSF een systeem om het goedkeuringsproces van facturen, inkoop- en verkooporders vlotter te laten verlopen. De oplossing moest medewerkers in staat stellen om op basis van de nodige verantwoordingsstukken eenvoudig, snel en via verschillende apparaten facturen, bestellingen en verkooporders te valideren.

oplossing

Onze consultants stelden SAP Fiori voor als oplossing om de bedrijfsprocessen bij Post Telecom PSF naar een hoger niveau te tillen. De toepassing bevat verschillende aparte modules met de meest courante workflows. SAP Fiori werkt volledig autonoom van het SAP Mobile platform en draait zowel op computers als op smartphones en tablets.

De mobiele applicatie bestaat uit verschillende rolgebaseerde functionaliteiten: elke gebruiker heeft enkel toegang tot de data en functies die voor hem van toepassing zijn. De eenvoudige architectuur staat bovendien garant voor een snelle implementatie binnen de organisatie.

resultaat

Doordat medewerkers en managers voortaan altijd en overal toegang hebben tot de bedrijfsprocessen en de bijbehorende informatie, werden goedkeuringsprocessen drastisch ingekort.

De aparte modules met gepersonaliseerde functionaliteit zorgden voor een sterke daling van het foutenpercentage. Bovendien hebben eindgebruikers de intuïtieve applicatie snel onder de knie, wat een flinke besparing opleverde op het opleidingsbudget.