open innovatie dag 2015_header

Bekijk video

Thema

Geëngageerde, gezonde en productieve medewerkers zijn meer dan ooit cruciaal. Organisaties hebben hier een stevige kluif aan: hoe kunnen zij hun processen zo inrichten dat hun medewerkers beter samenwerken, meer betrokken worden en optimaal inzetbaar zijn?Dit is het domein van business-to-employee (B2E) – een territorium dat zich uitstekend leent voor digitale toepassingen.
Ordina spreekt van "Humanisering van ICT".
Technologieën en oplossingen worden immers steeds slimmer, persoonlijker, intuïtiever en interactiever. Met de Ordina Innovation Challenge willen we die evoluties versnellen.
We gaan op zoek naar teams die deze ontwikkelingen gebruiken om maatschappelijke impact te hebben op de werkvloer.

Wat staat er op het spel?

Uit alle inzendingen selecteren we de zes beste. De bedenkers ervan vertrekken twee dagen op bootcamp. Met de hulp van experts en coaches worden teams klaargestoomd en ideeën op punt gesteld. Op 6 oktober, tijdens de Ordina Belgium Open Innovatie Dag, pitchen de teams hun concept voor een vakjury. De drie winnende teams winnen elk een urenbudget ter waarde van EUR 10.000,- en gaan door naar de finale.

Op 14 oktober is het Nederlandse Nieuwegein het toneel voor de grote finale. De Belgische finalisten vervoegen er hun drie Nederlandse collega’s. Onder de zes teams zijn een jury- en publieksprijs te verdelen. Beide winnaars krijgen een extra urenbudget van 25.000 euro, een jaar lang actieve ondersteuning van Ordina en toegang tot Ordina’s klanten- en partnernetwerk.

Criteria

De Ordina Innovation Challenge beloont innovatieve ideeën die je als digitale toepassing op de werkvloer kan inzetten.
Je idee, concept of product inzenden kan tot 7 september. 
Iedereen uit ons netwerk kan zich inschrijven: klanten of prospects (en hun medewerkers), Ordina-collega’s samen met een klant of prospect.
Je neemt deel in teams van minstens twee personen.
Bij de selectie houden we rekening met impact, haalbaarheid, schaalbaarheid en toepasbaarheid.
Ontvang je graag het Innovation Challenge inschrijvingsformulier en de deelnemingsvoorwaarden? Contact

Tijdslijnen

  • 7 september: laatste dag om je in te schrijven
  • 14 september: bekendmaking deelnemers bootcamp
  • 29-30 september: bootcamp
  • 6 oktober: Belgische finale met zes teams op Ordina Belgium Open Innovatie Dag
  • 14 oktober: grote finale met drie winnende Belgische teams in Nieuwegein
Ontvang je graag het Innovation Challenge inschrijvingsformulier en de deelnemingsvoorwaarden?
Contact

Nieuws

In 2014 nam Ordina Belgium voor de eerste keer deel aan de Ordina Innovation Challenge. En de Belgische collega’s scoorden meteen raak: 16 van de 30 inzendingen waren van Belgische makelij. Dat hadden we te danken aan tal van inzendingen van klanten en medewerkers van Belgische overheidsorganisaties. Vorig jaar draaide de competitie namelijk om innovaties in de publieke sector. Ideeën of concepten moesten aansluiten op de digitale agenda van de overheid, en de interactie met en de ervaring van de burger verbeteren. Een maatschappelijke impact hebben.
Drie Belgische teams gingen door naar het bootcamp en sleutelden daar verder aan hun idee: Magical Moments van Digipolis (Stad Antwerpen), FoodFix van UGent en Klimaatneutrale Stad van Stad Kortrijk. Ondanks de straffe concepten konden enkel FoodFix en Magical Moments doorgaan naar de finale. De jury oordeelde: Foodfix ging met de hoofdprijs aan de haal, samen met het Nederlandse 42Education.