Bart Van Mulders Business Unit Manager +32 474 89 17 06

VisionBoard

Betekenisvolle Dashboards

Om als organisatie een concurrentieel voordeel te behalen of de productie efficiënter uit te voeren is real-time informatie steeds belangrijker. Ordina zorgt ervoor dat dashboards u optimaal ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Een dashboard is een visuele weergave van de belangrijkste informatie die nodig is om één of meer doelstellingen te behalen, geconsolideerd en gerangschikt op één enkel scherm, zodat de informatie in een oogopslag kan worden bekeken. Creatief ontworpen, dynamische dashboards blijken oneindig veel efficiënter te zijn dan standaard, statische rapportages.

Ordina VisionBoard levert een aantal richtlijnen voor de succesvolle ontwikkeling en implementatie van dashboards en omvat een aantal logische stappen:

concept

Als efficiënte dashboards in één term omschreven moeten worden, zou ‘intuïtief’ het juiste woord zijn.

Dashboards verwerken grote volumes data vanuit verschillende bronnen, assimileren en aggregeren de data en tonen visueel betekenisvolle informatie op een duidelijke, precieze, relevante en eenvoudig te begrijpen manier.

Het hoge volume aan gedetailleerde, disparate data transformeren in een intuïtief, geïntegreerd dashboard, is geen eenvoudige taak. Het vereist finesse, een intelligente aanpak en een geïntegreerde skill set van business en technische kennis. VisionBoard brengt deze kennis op een gestructureerde manier samen

aanpak

We hebben een specifieke aanpak ontwikkeld voor het ontwerpen van dashboards. Ieder dashboard wordt aangepakt als een soort van mini-project.  Samen met u stellen we vast waarop u stuurt en welke informatie u nodig hebt om sturing te kunnen geven. Daarnaast bepalen we de navigatiepaden in het dashboard en hoe de informatie het beste kan worden gepresenteerd. Onze aanpak heeft een aantal duidelijk voordelen:
-Gebruikers krijgen de kans in een vroeg stadium feedback te leveren. Ze zijn van bij het begin bij de ontwikkeling betrokken
-Gebruikers zien snel resultaat
-Gebruikers zien snel de mogelijkheden van de tool
-Gebruikers krijgen vertrouwen in de data
-Gebruikers beginnen creatief met data om te gaan. Ze beginnen ‘outside the box’ te denken.
-De uiteindelijke oplossingen is al ‘bewezen’ en matuur geworden doorheen het ontwikkelings proces

resultaat

Met de aanpak van VisionWorks heeft u een dashboard dat snel en duidelijk resultaat geeft. Het dashboard attendeert u op zaken die op dat moment aandacht verdienen en ondersteunt u bij het nemen van de beste beslissingen. U kunt direct actie ondernemen om de prestaties van uw organisatie te verbeteren.

VisionBoard Contact Neem contact op met Bart Van Mulders