Freya Wolles Business Unit Manager Q +32 496 77 45 14

Data Integrity & Pharma

Kennis is van levensbelang in de farmaceutische sector. Van ruwe data uit experimenten, tot complexe chemische formules; van zorgvuldig uitgevoerd geneesmiddelenonderzoek, tot intellectuele eigendomsrechten – zonder deze informatie is de sector niet in staat te presteren. Bij verlies of beschadiging van deze vertrouwelijke informatie, brengt een organisatie zichzelf en zijn klanten onherroepelijk in gevaar. Bewustwording en een verantwoord beheer van informatierisico´s zijn van vitaal belang voor het gezond functioneren van de farmaceutische sector.
De farma-industrie is daarom een van de meest gereguleerde sectoren. De wet- en regelgeving van het FDA/EU 21 CFR Part 11 stelt duidelijke eisen rond de betrouwbaarheid en authenticiteit van elektronisch gecreëerde en opgeslagen gegevens.

Ordina’s Quality en Validatie consultants werken voor toonaangevende farmabedrijven en hun toeleveranciers. Ze hebben een doorgedreven kennis van de regel- en wetgeving (cGxP, CFR21 Part 11, ISO 9001 of ISO 13485) én doorliepen het Ordina Secure-by-Design programma (CISSP(ISC)2, CISA, CISM).
Onze validatie-experten schatten uw risico qua data-integriteit bij het gebruik maken van systemen die data opslaan, verwerken of terughalen (mobiele applicaties, cloudoplossingen of webtoepassingen) correct in tijdens elke validatieopdracht.

Data Integrity & Pharma Contact Neem contact op met Freya Wolles