Mark Vandenwauver Information Security Officer/Business Unit Manager +32 470 24 85 81

Security Healthcheck

Informatiebeveiliging wordt alsmaar complexer. Risico’s die eerder onder controle waren, zijn dit niet meer vandaag of morgen. Voeg daar aan toe dat moderne bedrijven volledig afhankelijk zijn van hun ICT omgeving en het is dan ook geen verrassing dat dit onderwerp een topzorg voor CIO’s en CEO’s van zowat elke onderneming. Hoe antwoordt U op deze vragen: 

Wanneer hebben onze laatste “security healthcheck” gedaan? Hebben we al de bevindingen aangepakt?  Kunnen we veilig investeren in de verdere digitalisering van onze onderneming?  Hoe kunnen we veilig de overstap maken naar een modernere bedrijfsvoering d.m.v. mobiele applicaties, cloudtoepassingen, slimme netwerken, Social Media, Big Data, ….?

Al deze moderne technieken verhogen het risico op beveiligingsinbreuken en gegevenslekken aanzienlijk. Ordina’s security expert helpt u graag hiermee. Hij begint met een scan van de gevaren die u loopt binnen uw organisatie. Aan de hand van standaard gebaseerde methodologieën wordt de betrouwbaarheid en veiligheid van zowel technologische, organisatorische als menselijke aspecten onderzocht. U ontvangt daarna een rapport waarin uw risico’s én de mogelijke impact ervan in kaart werden gebracht, samen met een verbetervoorstel. 

concept

Met de Ordina Security Healthcheck doorgronden we in enkele dagen tijd uw informatiebeveiligingsbeheer. Aan de hand van officiële en de facto industriële standaarden (ISO 27001, NIST Cyber Security Framework, COBIT, SANS Top 20 Controls) detecteren we de inefficiënties inzake beveiliging van uw data, uw mensen, uw processen, uw applicaties en uw infrastructuur.  Onze expert verdiept zich in uw organisatie en brengt uw risico’s in kaart.

aanpak

De Ordina security expert stelt een rapport op. We analyseren de resultaten en duiden de pijnpunten aan. Uw risico’s en de mogelijke impact ervan worden voorgesteld en beschreven. Op basis van deze inzichten en onze expertise reiken we u verbetervoorstellen aan. Hierbij houdt onze beveiligings- en risico-expert rekening met de juiste balans tussen beveiliging en flexibiliteit/productiviteit/economische aspecten. Onze beveiligingsaanbevelingen zijn natuurlijk ook steeds in lijn met de visie en de objectieven inzake security van uw organisatie.

resultaat

U beschikt over een duidelijk rapport waarin uw risico’s én de mogelijke impact ervan in kaart werden gebracht. U heeft een risicobeoordeling, opgesteld door een expert, en ontvangt ook dadelijk een verbetervoorstel met plan van aanpak. U kan dan beslissen hoe u uw risico’s moet indelen en waaraan u eerst moet werken.

Security Healthcheck Contact Neem contact op met Mark Vandenwauver