Kris Marchi Managing Director Business Platform Services +32 477 38 48 90

De reis naar digital met Cloud4Value

Discover, design, deliver & de-risk

U ziet iedereen om u heen aan de slag gaan met de cloud. En u hoort van iedereen over de voordelen: schaalbaar, goedkoop, geen investeringen. Als u zou beginnen met een schone lei, dan is de cloud een no-brainer. Maar er is al een heel IT-landschap binnen uw organisatie. Welke voordelen kunnen dan worden gerealiseerd met de cloud? Wat zijn de verschillende scenario’s? En waar je start je?
Ordina biedt met Cloud4Value een complete aanpak om uw organisatie naar de cloud te brengen.
Cloud4Value organiseert uw reis naar de cloud in een aantal eenvoudige stappen.
In de eerste fase Discover en Design brengen we het potentieel in kaart dat de cloud uw organisatie kan bieden. U beschikt over een business case en een mogelijke roadmap ...
Met Cloud4Value kunt u beheerst naar de cloud.

oplossing

Cloud4Value is de toolset waarmee u in kaart krijgt gebracht op welke wijze uw organisatie kan profiteren van de cloud. Met dit gereedschap bent u in staat om uw huidige positie te bepalen, uw ideale situatie te schetsen en vervolgens de roadmap neer te zetten om daar dan ook te komen. Natuurlijk inclusief de benodigde business case. Met Cloud4Value kijkt u niet alleen naar de techniek, u kijkt ook naar uw IT-organisatie. De cloud brengt namelijk ook uitdagingen met zich mee op het vlak van competenties. Met Cloud4Value trekken de organisatorische en technische initiatieven samen op, zodat uw potentieel optimaal wordt gerealiseerd.

aanpak

Ordina brengt uw huidige en gewenste situatie in kaart samen met de kansen die cloud biedt voor uw organisatie. We werken verschillende scenario’s uit op basis van uw specifieke situatie: als organisatie weet je dan waar je naar toe werkt en wat een goede plaats is om te starten. We beschrijven de competenties die uw IT-organisatie nog nodig heeft om de cloud optimaal te gebruiken. Na de Discover en Design fase beschikt u over een business case, een roadmap en een financieel plaatje. In de Deliver fase helpt Ordina om uw applicaties naar de cloud te brengen. We maken gebruik van een geïndustrialiseerde aanpak, de applicatie wordt gereed gemaakt voor de cloud in de fabriek van onze partner T-Systems. We zorgen dat u over de nodige competenties beschikt om optimaal gebruik te maken van de cloud als de technische transformatie gereed is. Na de transformatie beheren we de oplossing in een stabiele cloudomgeving, kijken we naar aanvullende verbeteringen en regisseren we – indien gewenst – de hele cloudketen voor uw organisatie

resultaat

Met Cloud4Value kunt u beheerst naar de cloud:
1. Elke stap kent een vaste prijs voor u hem zet. Zo blijven de gevolgen overzichtelijk. Na elke stap kunt u besluiten om te stoppen of de scope aan te passen. Wij kennen geen andere service providers die deze aanpak hanteert.
2. De methode is gebaseerd op herhaalbare best-practices en het Cloud Maturity Model van de Open Data Center Alliance.3. De aanpak is geschikt voor multi-cloudomgevingen. U kiest niet direct voor een specifieke cloud, maar werkt eerst aan scenario’s waarbij wij u begeleiden naar een aanpak die het beste werkt voor uw situatie.

De reis naar digital met Cloud4Value Contact Neem contact op met Kris Marchi