Wonne Keysers Business Unit Manager JWorks +32 476 22 63 30
Carlo Schots Business Development Manager +32 478 32 46 69

Internet of Things

Industry 4.0
Digitalisering voor productiviteit en groei ...

Het Internet of Things (IoT) belooft een nieuw tijdperk inzake industrialisatie en innovatie in te luiden. Organisaties zijn in staat om automatisch data van verbonden apparaten, sensors, machines en mensen te verzamelen, te analyseren en actie te ondernemen. Met deze nieuwe inzichten kunnen bedrijven innovaties, kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen doorvoeren.
Ordina maakt zijn breed gamma aan expertise (Mobile, Web, Cloud, Big Data, Java, Integratie en User Experience) relevant in de context van IoT.
Samen met klanten werken we aan de adoptie van IoT.

Internet of Things Contact Neem contact op met Wonne Keysers
IoT for you

IoT4You?

In de wereld van "Internet of Things" staan machines, samen met medewerkers en processen, allemaal in verbinding met oplossingen die voorheen niet mogelijk waren. Volgens een rapport van McKinsey kan IoT in 2025 6,2 biljoen dollar bijdragen aan de wereldwijde economie. 80 tot 100 procent van alle bedrijven zullen tegen die tijd IoT-applicaties gebruiken.
Hoe kan uw organisatie een graantje van deze biljoenen-business meepikken? Hoe kan u voordeel halen uit IoT?
Hoe inspiratie opdoen voor innovatieve IoT-toepassingen voor uw organisatie?
Welke concrete IoT-oplossingen zijn relevant voor uw omgeving?
Ontdek onze Smart-aanpak, waarin we organisaties meenemen in de stappen van inspireren, realiseren en beheren.
Geen maandenlange studies maar korte piloot-projecten waardoor u snel weet of iets realiseerbaar is en businesswaarde heeft.

 

Proximus-1

Proximus IoT Platform

Proximus startte als eerste telecomoperator in België met de uitrol van een IoT-netwerk gebaseerd op LoRa™. De technologie laat toe om toestellen, voorzien van sensoren, vanop afstand te sturen, te controleren of uit te lezen. 
Ordina bouwt mee aan het serviceplatform dat Proximus gebruikt voor IoT. Klanten kunnen gebruik maken van een webportaal en een mobiele app om op eenvoudige wijze sensoren te onboarden en IoT- hardware te beheren.
Het schaalbare platform vangt alle sensordata op en stelt deze op een veilige manier ter beschikking van de eigenaar.
Proximus en Ordina slaan de handen in elkaar om klanten te helpen innovatieve toepassingen te bouwen op basis van LoRa en IoT. Werkelijk elk bedrijf en elke sector is een potentiële klant. 

Internet-of-Things Platform
big data  predictive analytics

Big Data en Predictive Analytics

IoT zal mee overwogen worden bij investeringsbeslissingen voor nieuwe machines of ontwikkeling van nieuwe producten of diensten. Innoveren door IoT-toepassingen werkt pas als ook effectief aandacht besteedt wordt aan het achterliggende business model.  IoT-toestellen vergaren massa’s data. Big Data en Predictive Analytics zijn onlosmakelijk verbonden met procesverbeteringen en innovatie. Data Scientists maken aan de hand van de verzamelde IoT-data voorspellingen zodat producten of diensten hierop kunnen afgestemd worden.
Door producten slim te maken en met het internet te verbinden, ontstaan nieuwe mogelijkheden en toepassingen voor organisaties in nagenoeg alle sectoren. 
Dankzij IoT krijgen bedrijven een beter inzicht in hun bedrijfsvoering, vandaag en morgen.  

BI and Business Analytics