Ordina biedt directe hulp voor cybersecurity

Het coronavirus stelt iedereen voor nieuwe uitdagingen en dilemma’s. Het zorgt voor nieuwe manieren van werken en leven in de komende periode. Cybercriminelen spelen hier snel op in. Organisaties waarschuwen hun medewerkers en klanten voor de risico’s; alertheid voorkomt veel ongemak en schade. Maar wat als cybercriminelen er toch in slagen om bijvoorbeeld te hacken waardoor uw informatieveiligheid in het geding is?

Ordina’s aanpak Cybersecurity & Compliance is erop gericht om de klant inzicht te geven in mogelijke risico’s en de mogelijke maatregelen om die risico’s te beperken. Daarnaast geven we klanten inzicht in wat ze wel of juist niet moeten doen bij een mogelijke aanval. Doel is het snel detecteren en de gevolgen voor kwaliteit en continuïteit van de business zoveel mogelijk te minimaliseren. In geval van nood kunnen we direct starten met dat detecteren en het beperken van de impact.

Blue team: Cyberdetection & Response Services

Cyberdetection & Respons van Ordina biedt verschillende oplossingen op dit gebied. Neem bijvoorbeeld Ordina’s EDR-dienstverlening (Endpoint Detection & Response). Veel mensen werken inmiddels thuis, gelukkig is dat mogelijk. Normaal gesproken worden al die werkplekken beschermd door maatregelen op het bedrijfsnetwerk, nu zijn die werkplekken vaak onvoldoende beveiligd met internet verbonden. Deze situatie maakt inzicht op werkplekken en mogelijkheden om te acteren op security-incidenten nóg belangrijker, ongeacht de fysieke locatie van de werkplek.
In geval van een security-incident ondersteunt Ordina bij het snel en adequaat acteren op zo’n incident. De specialisten van Ordina’s Incident Response-team dragen graag bij aan een weerbaarder en veiliger Nederland, België en Luxemburg .

Red Team Services

En nu uw medewerkers massaal vanuit huis werken staat ook uw via internet benaderbare IT-landschap onder druk. Het Red team van Ordina kan met een scan kwetsbaarheden en misconfiguraties inzichtelijk maken die de weerbaarheid van de aan het internet gekoppelde systemen aantasten. Want nu er zoveel connecties vanaf het internet komen, is het lastig om kwaadwillenden van thuiswerkers te onderscheiden, en welke risico’s brengt dat met zich mee voor uw weerbaarheid? Met onze remote pentesting service brengen we uw omgeving in kaart en helpen we de veiligheid te verhogen door concrete oplossingen voor beveiligingsproblemen te bieden.

Hulp nodig?

Aarzel niet om ons te contacteren.