Ordina Design Studio

in 5 stappen naar duidelijke rapporten waar u meteen mee aan de slag kan

Zijn de rapporten die uw organisatie gebruikt vaak te complex om tot goede inzichten te komen? Weet u niet zeker welk type datavisualisatie het beste uw verhaal vertelt? Moet u voor een specifiek project massa’s data in kaart brengen en twijfelt u over de beste aanpak? De datavisualisatie-experts van Ordina helpen u aan de hand van een bewezen methodologie: Design Studio.

Iedere onderneming verzamelt gigantisch veel data data. Door die slim te visualiseren, begrijpt u die data, legt u patronen en verbanden bloot en ontdekt u trends – als basis voor slimme beslissingen. Data op een slimme manier visualiseren is echter niet zo makkelijk. Om tot waardevolle inzichten te komen, moet u keuzes maken: perfect weten welke data u in kaart moet brengen en hoe u dat het beste doet.

Vijf stappen naar effectieve datavisualisatie

VisionWorks, het BI- en analyticsteam van Ordina, bundelde zijn ervaring met visualisatieprojecten in de Design Studio-methodologie, die uw onderneming in vijf stappen begeleidt naar duidelijke en effectieve datavisualisatie:

  • Datadesign-sprint: we observeren alle stakeholders in uw organisatie (management, gebruikers van verschillende afdelingen, IT) om uw processen, uw beschikbare data en uw rapporteringsnoden te begrijpen. We brengen alle gebruikers ook samen in designworkshops om doelgroepen te bepalen en pijnpunten in kaart te brengen.
  • Mockup: we vertalen de inzichten van de datadesign-sprint naar een mockup – een ruw voorstel van de rapport(en) die u nodig heeft. Indien u dat wenst, dan creëren we die mockup zelfs tijdens de designworkshop, samen met uw team.
  • The bigger picture: we overleggen met collega-data-architecten, technologie-experts, enz. over de data en tools die nodig zijn om uw visualisatienoden in te lossen.
  • Check-up: we leggen het model van de nieuwe dashboards, grafieken, enz. voor aan de betrokkenen om af te toetsen of de rapporten relevant en volledig zijn, of ze de visualisaties begrijpen en de nodige verbanden kunnen leggen, enz .
  • Uitwerking: Krijgen we groen licht, dan gaan we met het ontwerp aan de slag en werken we de rapporten definitief uit.

De Design Studio-methodologie begeleidt u in 5 stappen naar effectieve datavisualisaties: rapporten die u in een oogopslag begrijpt en waarmee u meteen aan de slag kan.

Design Studio: uw voordelen

  • Een visualisatieoplossing op uw maat: we gaan samen met uw gebruikers op zoek naar de meest effectieve datavisualisaties en co-creëren onze voorstellen ook samen met uw teams. Uw voordeel: gebruikers gaan met plezier met het resultaat aan de slag en zijn zelfs ambassadeur van de oplossingen.
  • U ziet snel resultaat – en bespaart kosten: we werken aan concrete visualisatie-oplossingen die meteen doen wat ze moeten doen: verschillende soorten data combineren tot één pakket, zodat u snel verbanden kan leggen, analyses kan maken en actie kan ondernemen. Omdat we eerst een mockup maken en met uw gebruikers aftoetsen, komen we snel – en dus kostenefficiënt – tot een ontwerp dat werkt.
  • U kan rekenen op diepgaande exertise: Design Studio is een oplossing van VisionWorks, een team van datascientists, -engineers, -architecten en specialisten in datavisualisatie. Wij weten wat datavisualisatie moet doen, kennen de technologie en hebben ervaring met dataprojecten in de meest uiteenlopende organisaties.

Kijk verder dan datavisualisatie: wilt u niet enkel uw visualisatieprocessen maar uw volledige datacyclus – van data verzamelen tot en met rapporten – onder de loep nemen?
Dan roepen we de expertise in van onze ORCA-collega’s (Ordina Reporting Acceleration and Consolidation): zij helpen u om moeiteloos relevante data te verzamelen en die vlot te vertalen naar inzichten.


Dankzij de co-creatie gaan gebruikers gaan met plezier met de rapporten aan de slag en zijn ze zelfs ambassadeur van de oplossingen.

Voor wie?

Organisaties die moeite hebben om hun data te vertalen naar overzichtelijke, duidelijke rapporten die meteen aanzetten tot actie.


Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?  Contacteer ons team.