persbericht-vena

Partnership Ordina en Vena

Samenwerking voor de invoering van Corporate Performance Management oplossingen.

Ordina en Vena Solutions sloten een samenwerkingsovereenkomst  voor de invoering van Corporate Performance Management (CPM) oplossingen. Met dit partnerschip willen beide partijen inspelen op de vraag van bedrijven in de Benelux om voor planning, analyse, rapportage en andere bedrijfsprocessen op een gecontroleerde manier gebruik te maken van Excel, als volledige Corporate Performance Management (CPM) omgeving. Door de samenwerking kunnen Ordina en Vena Solutions hun klanten optimaal faciliteren bij hun transitie naar een data gedreven organisatie.

Als ICT-dienstverlener krijgt Ordina steeds meer verzoeken bedrijven te helpen om data en processen beter te integreren. Ordina ervaart, door de toenemende hoeveelheid beschikbare data en de groeiende vraag naar data, steeds meer behoefte voor het leveren van analytisch gebaseerde performance managementoplossingen. Deze oplossing is de samenwerking van business intelligence, planning, budgettering, forecasting en predictive analytics gericht op het begrijpen van de huidige en historische gegevens om de toekomst beter te voorspellen en te begrijpen.

Analytics Based Performance Management

Peter Tegenbosch, Solution Expert Performance Management bij Ordina: “Wij helpen onze klanten in het proces op weg naar een intelligente data gedreven organisatie door Analytics Based Performance Management. Hierdoor kunnen bedrijven beter inspelen op veranderingen, ontstaat er een 360° kijk op klanten, leveranciers, werknemers en processen, en kunnen veranderingen beter geïntroduceerd en opgevolgd worden.

Excel, de vertrouwde gebruikersinterface

Het CPM-platform van Vena is een krachtige combinatie van Excel met o.a. een centrale database, workflow, audit trails, autorisatie en integratie met ERP en financiële databronnen. De gebruikersinterface blijft het vertrouwde Excel.

Certified Vena consultants

Ordina is implementatiepartner van Vena en telt een team van gecertificeerde business consultants.
Zij zullen samen met Vena klanten in de financiële-, publieke- en zorgsector begeleiden bij een optimale invoering van Corporate Performance Management.

Theo Ruiter, Managing Director Europe bij Vena Solutions: “Vena Solutions is de afgelopen twee jaar strategisch gegroeid in Europa en het was dan ook logisch dat we een samenwerkingsverband aangingen met  Ordina, een bedrijf dat binnen de Benelux goed vertegenwoordigd is. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken.

Over Vena

Vena, een Canadese software leverancier, is opgericht vanuit de overtuiging dat de technologieën die mensen kennen en omarmen altijd een vitale rol moeten spelen in de toepassingen die bedrijfsmedewerkers gebruiken om hun businessdoelstellingen te plannen en te meten.
Vena maakte van vertrouwde producten zoals Excel en Office 365 een bekroonde, enterprise-class business oplossing – met workflow, datawarehousing, en meer.Medewerkers kunnen blijven werken zoals ze deden om snel betrouwbare informatie te krijgen any device, any place, any time.

Dat geloof heeft zijn vruchten afgeworpen – Vena verdubbelt elk jaar in omvang en heeft vandaag de dag kantoren op vier continenten met duizenden tevreden gebruikers over de hele wereld.

Naast budgettering, planning en omzetprognose, kan Vena elk spreadsheetgestuurd proces automatiseren van regelgevende (compliance) rapportage en maand-eind closing tot winstgevendheid per productlijn en managementrapportage.
Elke dag vinden klanten van Vena nieuwe en innovatieve manieren om tijd te besparen en betere zakelijke beslissingen te nemen met de oplossing.