senne-cools-ordina

Ordina geeft pas afgestudeerden de kans om zich te bewijzen

De 23-jarige basketter en wielrenner Senne Cools belandde recht van de schoolbanken bij Ordina. Hij begon in de bachelor Finance en Verzekering en studeerde uiteindelijk af met een bachelor Informatiemanagement en Security. “De mix tussen management en IT interesseert me het meest. Zeker met betrekking tot privacy en security.”

Hoe kwam je bij Ordina terecht?

“Ik maakte voor het eerst kennis met Ordina tijdens mijn stage. Dat beviel me zo goed, dat ik met beide handen het contract heb aangenomen dat me na afloop aangeboden werd. Een stap die ik me nog niet heb beklaagd. Ordina investeert enorm veel in hun jonge krachten, met hun kickstartprogramma bijvoorbeeld. Tijdens dat programma, dat iets langer dan een maand duurt, krijg je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen in een professionele context en je soft skills zoals presenteren aan te scherpen. Daarnaast word je ook aangemoedigd om verdere opleidingen te volgen. Zo ben ik momenteel bezig met het behalen van een certificaat over ISO-normering, volledig ondersteund door Ordina. En je leert hier ook gewoon veel bij on the job, natuurlijk.”

Wat maakt Ordina zo uniek als werkgever?

“De langetermijnvisie. Ze geloven hier echt in de waarde van jonge mensen en geven ze een kans. Als pas afgestudeerde is het niet altijd evident om een nieuwe job te vinden. Omdat ze bovendien in je verdere ontwikkeling investeren met opleidingen en doorgroeimogelijkheden, voel je je hier echt gewaardeerd. Ordina plaatst haar mensen eerst, en dat strookt ook met mijn eigen waarden.”

Hoe is de sfeer onder de collega’s?

“De band met mijn collega’s zit wel snor. Een paar van mijn huidige teamgenoten kende ik nog van tijdens mijn stage, dus ik was snel ingeburgerd. Maar ook zonder stage word je met open armen verwelkomd: iedereen is hier open en vriendelijk. Met vragen kun je overal terecht, maar je krijgt ook een mentor, die je van opbouwende feedback voorziet. En de business unit manager? Die zit gewoon tussen ons wanneer hij geen meetings heeft en ook aan zijn mouw mag je altijd komen trekken.”

Ook aan de slag bij Ordina? Bekijk onze jobs.