Ordina Hyper Automation

Hypereffectieve organisaties richten zich op de essentie.

Hyperautomatisering is de heersende trend en prijkt bovenaan in de top 10 van strategische technologietrends voor 2020 volgens Gartner en de ‘must have’ lijstjes van CIO’s over de hele wereld. Maar wat zit er achter de hype, wat is hyperautomatisering en wat zijn de voordelen voor uw organisatie?

Gartner stelt: “Niet één, maar meerdere automatiseringstechnologieën, die in samenhang werken, zijn nodig om de menselijke capaciteiten van uw personeel te verbeteren of te vervangen.” Volgens Ordina: Hyper Automation maakt de weg vrij om als organisatie hypereffectief te worden. Dankzij een goed uitgevoerde hyperautomatisering kunt u zich bezighouden met de essentie en beter ondernemen.

Covid-19 heeft alles op zijn kop gezet. Het antwoord om sterker uit de crisis te komen lijkt te liggen in het versnellen van ingrijpende digitale transformaties en het uitschakelen van verspilling. En precies daar komt Hyper Automation om de hoek kijken. Het helpt u om verliesposten te elimineren, om essentiële zaken voor uw klanten te versnellen, om obstakels voor digitale transformatie aan te pakken, om ‘Remote by Design’ in uw activiteiten in te voeren en te verzekeren dat u uw personeel alle mogelijkheden geeft om uw klanten goed te dienen.

Automatiseringsprogramma’s richten zich vaak op één specifieke technologische silo, zoals Robotic Process Automation (RPA). Wij beperken ons liever niet. Van Low Code, Artificial Intelligence, Decision Automation, Conversational Bots tot Visual Activation: we implementeren en combineren een grote verscheidenheid aan volwassen technologieën – maar belangrijker nog, bij onze aanpak staan het bedrijf en de mensen centraal. Wij richten ons alleen op die mogelijkheden die snel tastbare waarde opleveren.

Of het nu gaat om ondersteunende diensten zoals HR, IT, sales en finance of om kernactiviteiten zoals supply chain. Hyper Automation stelt de afdelingen in staat om zeer gewaardeerde zakenpartners te worden en heeft het potentieel om een echt concurrentievoordeel op te bouwen.

Ordina investeerde in het creëren van een klantgericht Hyper Automation framework, ontworpen om in te spelen op typische uitdagingen van de klanten. Op basis van onze ervaringen onderscheiden we vijf gangbare scenario’s:

  • De conceptuele kern & het technologisch perspectief zijn vastgelegd. Nood aan een partner om met succes een concrete usecase voor (hyper)automatisering te implementeren, maar met het grotere geheel in het achterhoofd.
  • Nood om begrip en draagvlak te creëren op senior management/leidinggevend niveau met betrekking tot het (hyper)automatiseringspotentieel voor de organisatie.
  • Nood aan een evidence-based roadmap voor hyperautomatisering gericht op een of meerdere domeinen, processen en/of activiteiten, met betrekking tot usecases, IT-platformen, mogelijkheden, besturingsmodel & vraaggeneratie.
  • Nood om het volledige potentieel van de al aanwezige (hyper)automatiseringsmogelijkheden te verkennen en te ontsluiten.
  • Nood aan de structurele ondersteuning van de realisatie en evolutie van de roadmap & het maximaliseren van het rendement van de investeringen.

Wij geloven niet in een explosieve (hyper)automatisering. Het is ons doel om klanten geleidelijk aan te begeleiden naar waardevolle Hyper Automation initiatieven, afgestemd op de specifieke context, volwassenheid en behoeften van de klant.

Ook interessant voor jou