ORCA

Ordina Reporting Consolidation and Acceleration

ORCA | Neem slimmere beslissingen dankzij de juiste data en rapportering

Uw organisatie beschikt over een zee van data. Slaagt u erin om die data te vertalen naar relevante inzichten, zodat u slimme beslissingen neemt waar uw business beter van wordt? ORCA reikt een reddingsboei aan: we leggen de knelpunten van uw rapportering bloot, geven advies voor optimalisatie en kunnen u ook helpen om dat advies uit te voeren.  Het resultaat? Minder rapporten, betere beslissingen!

Terwijl iedereen de mond vol heeft van de kracht van data, worstelen veel organisaties met het omzetten van ruwe data naar waardevolle inzichten. Omdat ze niet precies weten welke data ze nodig hebben. Omdat data in silo’s zitten en verschillende gebruikers er op andere manieren over rapporteren, waardoor er weinig verbanden kunnen worden gelegd. Omdat het moeilijk is om de data te visualiseren, te modelleren of patronen te ontdekken.

Wat is ORCA?

ORCA staat voor ‘Ordina Reporting Consolidation and Acceleration’: een methdologie om uw rapportering naar een hoger niveau te tillen. In drie stappen helpen we u om een echte datagedreven organisatie te worden die de juiste data verzamelt en die vlot vertaalt naar nuttige rapporten, als basis voor goede beslissingen.

 1. Value discovery:
  Samen met alle gebruikers brengen we uw bestaande data en rapportering in kaart, definiëren we wat u precies wil analyseren en welke data u daarvoor nodig heeft. Vervolgens lijsten we op hoe we efficiënt tot waardevolle, accurate rapportering komen (hoe verzamelt u data, hoe visualiseert u die en hoe deelt u inzichten met collega’s, enz.).
 2.  Aanbevelingen:
  we visualiseren de bestaande data journey in uw organisatie (van het verzamelen of ophalen van data tot de rapporten), duiden zwaktes en sterktes aan en geven advies voor optimalisatie.
 3. Uitvoering:
  we helpen u, indien gewenst, ook met de optimalisatie zelf – van het modelleren, visualiseren en analyseren van data tot het implementeren van nieuwe tools of technologie, het bouwen van een datawarehouse, het introduceren van automatisatie, enz.

In drie stappen helpen we u om een echte datagedreven organisatie te worden die de juiste data verzamelt en vlot vertaalt naar nuttige rapporten.

Waarom voor ORCA kiezen?

 • U krijgt het beste advies, dankzij onze holistische benadering: onze experts bekijken en optimaliseren elke stap in de data journey – van het verzamelen van data, het selecteren van de bronnen, de modellering, visualisatie en rapportering tot en met de analyses. Dankzij die holistische benadering kunnen ze uw data en rapporten op de beste manier consolideren.
 • Wij luisteren naar uw medewerkers: we brengen uw rapporteringsnoden in kaart aan de hand van interviews, observaties en workshops met uw gebruikers en werken onze voorstellen ook samen met uw teams uit.
 • We kiezen de tools en systemen die u nodig heeft: heeft u nieuwe software of apps nodig, dan kiezen we die op basis van uw bestaande systemen en voorkeuren. Ordina heeft immers voor elke technologie de juiste experts in huis.
 • U kan rekenen op echte expertise: ORCA is een oplossing van VisionWorks, een team van datascientists, -engineers, -architecten en specialisten in datavisualisatie. Wij weten wat goede rapporten zijn, kennen de tools en technologie en hebben ervaring met dataprojecten in de meest uiteenlopende organisaties.
 • Wij kijken verder dan data: Door onze krachten te bundelen met collega’s van andere businessunits kunnen we uw rapportering integreren met uw bestaande IT-systemen, bepaalde security-of privacyaspecten onder de loep nemen of het platform uitbreiden met innovatieve oplossingen op basis van RPA, IoT, AI, enz.

Onze experts bekijken en optimaliseren elke stap in de data journey – van het verzamelen van data, het selecteren van de bronnen, de modellering, visualisatie en de rapportering tot en met de analyses.

Voor wie?

Grotere organisaties die moeite hebben om bruikbare inzichten te verwerven uit hun data, wegens een teveel aan rapporten of een gebrek aan cijfers, teveel datasilo’s, geen kennis van visualisatietechnieken, enz.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?  Contacteer ons team