johan-verckens

Ordina zorgt ervoor dat je je goed voelt in je job

Johan Verckens

Vraag je Johan Verckens (50), fervent judoër en SAP NetWeaver bij Ordina, wat hij het leukst vindt aan zijn job, dan volgt een enthousiast relaas over zijn projecten en werkomgeving. “Ik heb in mijn carrière voor verschillende bedrijven gewerkt, en Ordina is toch wel uniek”, getuigt hij. “Je wordt er enorm aangemoedigd en ondersteund. Het management levert actief inspanningen om ervoor te zorgen dat je je goed voelt op het werk.”

Na zijn studies koos Johan voor de wereld van SAP. “Het heeft me al veel mooie projecten en ervaringen gebracht”, aldus de SAP-professional. “Zo heb ik voor Arcelor Mittal een half jaar in Luxemburg vertoefd om er de medewerkers technische ondersteuning te bieden. Concreet hielp ik bij de integratie van de overgenomen distributie- en finance-afdelingen in één SAP-omgeving, iets wat de efficiëntie stukken verbeterde. En recent werkte ik aan een project bij badkamerspecialist Van Marcke, die was overgestapt naar SAP. Al hun documenten moesten dan ook geherprogrammeerd worden tot het juiste formaat.”
Als expert geeft Johan al eens interne presentaties rond een van zijn projecten. “Dergelijke sessies zijn altijd heel gemoedelijk”, vertelt hij. “Bij een hapje en een drankje wisselen we ervaringen en kennis uit, om zo als consultant te groeien. En dat is slechts een voorbeeld van de fijne werksfeer die bij Ordina hangt. Het management is heel toegankelijk, de collega’s zijn gelijkgestemd – het voelt aan alsof we één grote familie zijn. Hier wil ik absoluut nog lang blijven!”