Medewerkers

Onze mensen maken dagelijks het verschil

Betrokken en gedreven medewerkers

Alleen met de beste mensen kunnen we onze klanten helpen de veranderingen in hun sector voor te zijn. Dat vraagt om een gedegen businessaanpak en om gedreven Ordina-medewerkers die de uitdagingen in onze sectoren goed kennen. Het is belangrijk dat onze mensen continu vooroplopen in hun vak en in teams meerwaarde bieden voor onze klanten. Daarom hebben we loopbaanpaden voor talent die leiden tot inhoudelijke IT- en business consultants die in de markt erkend worden voor hun expertise. We leggen de lat hoog, voor onszelf en elkaar. Met aantrekkelijke klantopdrachten die het verschil maken. We investeren voortdurend in een ‘great place to work’ vanuit fun, kennisdeling en samenwerken in teams. Daarmee zijn we duurzaam onderscheidend bij onze klanten, maar ook op de arbeidsmarkt. Op deze manier bieden we niet alleen een breder carrièreperspectief, maar vergroten we ook de betrokkenheid van onze medewerkers. Door het werken in teams kunnen ze van elkaar leren.

Aantrekkelijke werkgever

Ordina vindt het belangrijk om kansen te bieden aan jonge IT’ers, maar ook de expertise van medior en senior IT’ers is van groot belang voor het evenwicht in onze teams.

Onze mensen maken dagelijks het verschil. Om Ahead of change te zijn, is de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers belangrijk. Opleiding en ontwikkeling spelen daarom een grote rol. Dat gebeurt via training on the job en coaching vanuit managers. Daarnaast biedt Ordina uiteenlopende opleidingsprogramma’s in Nederland, België en Luxemburg vanuit de Ordina Academy.

Het is essentieel dat onze medewerkers goed opgeleid zijn en dat zij ‘fit for purpose’ blijven in een markt die snel veranderd. Ordina heeft hier continu aandacht voor en investeert hierin volop. Wanneer onze medewerkers zich niet continu zouden ontwikkelen, dan zijn zij minder relevant in hun vakgebied en raken zij de verbinding kwijt met onze klanten. Voor Ordina is het essentieel om dit te voorkomen, niet alleen vanuit ons eigen perspectief, maar ook vanuit het perspectief van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sterk leiderschap is essentieel voor de toekomst van ons bedrijf. Daar investeren we dus ook volop in. Voor jong, aanstormend talent is bijvoorbeeld de tweede lichting van het Ordina Talent Accelerator Program van start gegaan; een tweejarig programma waarin jong talent wordt uitgedaagd en voorbereid voor key posities in de toekomst. Daarnaast hebben we verschillende specifieke talentontwikkelingsprogramma’s gericht op onder andere onze managers.

Diversiteit en inclusiviteit

Mensen zijn verschillend. Dat heeft waarde en het geeft energie. Daarom vinden we diversiteit en inclusiviteit belangrijk in alles wat we doen, van werving tot ontwikkeling en de rol die we spelen in de samenleving.

En vooral ook onze manier van werken, in High performance teams bij onze klanten, bevestigt de waarde van diversiteit. Elk team heeft een diverse mix van mensen met verschillende achtergronden, ervaringen, persoonlijkheden, expertises en alle andere vormen van diversiteit. En dat maakt onze HPT’s zo krachtig en effectief.

De verschillende formele en informele communities van Ordina zijn belangrijk bij het onderling verbinden en verrijken van onze medewerkers. Deze communities worden opgezet door onze medewerkers en Ordina faciliteert hun samenkomsten en meet-ups. In deze communities verbinden mensen zich, zowel online als in meet-ups, rond een onderwerp, een gedeelde passie of sport.

Lees hier meer over “werken bij Ordina”