Overstappen naar SAP S/4HANA? Meet the Ordina expert

Dominique Moons

SAP positioneert zich al sinds zijn oprichting in 1972 als dé standaard voor zakelijke software. Om die belofte te blijven waarmaken, heeft de softwareprovider zich de voorbije jaren heruitgevonden, met SAP S/4HANA als resultaat. Een revolutionaire ommekeer? “Absoluut”, zegt Dominique Moons, BU manager van onze SAP-businessunit. En hij kan het weten: hij werkt al sinds 2004 met SAP.

Dominique stapte in 2017 ons SAP-team binnen, met een pak ervaring op zak. Die ervaring was heel divers: hij had in multinationals gewerkt in binnen- en buitenland, was SAP-consultant bij een Big Four-consultancybedrijf, realiseerde een SAP-project voor de overheid en was partner in een start-up. “Ik hou van variatie”, lacht hij. “Maar mijn loopbaan draait toch rond een aantal constanten: IT, SAP en communicatie.”

Brede kennis van SAP

Tijdens zijn middelbare studies wist Dominique het al zeker: hij zou informatica studeren. Hij behaalde vlot zijn bachelordiploma toegepaste informatica en vulde dat aan met een master industrieel ingenieur in software development, aan de Nederlandse Hogeschool Zuyd. “Nederland beviel me zo goed dat ik daar op zoek ging naar mijn eerste job”, herinnert Dominique zich. Hij stapte meteen de wereld van SAP binnen, via een intensieve opleiding bij SAP zelf. “We bestudeerden SAP initieel in de volledige breedte. De meesten kozen daarna een specifiek domein uit en gingen zich daarin verdiepen. Dat wou ik niet. Ik wilde een generalist blijven, zodat ik voldoende afwisseling zou hebben in mijn job.”

Ik wou mij niet verdiepen in één specifiek SAP-domein. Ik wilde een generalist blijven, zodat ik voldoende afwisseling zou hebben in mijn job.

Van logistiek tot financieel

Die afwisseling kreeg hij ook. Dominique begon zijn loopbaan als SAP consultant bij Philips in Eindhoven, waar hij de uitrol van de logistieke module in goede banen leidde – een opdracht die hem naar alle hoeken van de wereld bracht. Na twee jaar boog hij zich over de financiële functionaliteiten van SAP, bij isolatiegigant ROCKWOOL. “Daarna was de tijd rijp om weer naar België te verkassen”, vertelt hij. Als SAP-consultant bij Accenture begeleidde hij SAP-implementaties bij grote klanten als DSM, Kone en Umicore. “Voor Kone rolde ik de SAP-template uit in Oost-Europa. Zo leer je niet alleen veel over de business en SAP, maar ook over mensen en culturen.” Met al die kennis op zak besloot Dominique in 2011 om zijn eigen koers te varen. Hij ondersteunde het HR-transformatietraject van de Belgische spoorwegen en was een paar jaar was partner in een start-up. Tot Ordina hem in 2017 in Mechelen uitnodigde voor een gesprek: of hij geen zin had om manager van de SAP-businessunit te worden.

Digitale transformatie ondersteunen

“Ordina is een groeibedrijf met een aangename, open sfeer. Maar wat mij vooral aantrok, was de uitdaging van mijn rol:  Ordina had jarenlang gefocust op outsourcing en wilde zijn eigen aanbod versterken. Dus niet enkel opdrachten ter plekke uitvoeren maar klanten echt begeleiden in elke stap van hun digitale transformatie. De trein meer trekken, zeg maar, in de plaats van gewoon erop te springen en mee te rijden. En dat is helemaal mijn ding.”

Voeling houden met de klant

“Ik ben niet echt een typische BU-manager”, gaat Domique verder. “Uiteraard help ik onze offering en visie bepalen en heb ik een coachende rol. Maar ik sta erop om consultant te blijven. Door nog zoveel met klanten in contact te komen en samen met hen op zoek te gaan naar de beste oplossingen, hou ik voeling met wat er leeft. Zo kan ik mijn team managen vanuit de materie, niet vanuit Excel.”

Door met klanten in contact te komen en samen met hen op zoek te gaan naar de beste oplossingen, hou ik voeling met wat er leeft. Ik wil mijn team managen vanuit de materie, niet vanuit Excel.

Gebruiksvriendelijkheid ten top

Vanuit die businessinzichten werkte Dominique onlangs een offering uit om klanten te begeleiden in hun overstap naar SAP S/4HANA. “SAP duwt zijn klanten momenteel in de richting van S/4HANA en dat zorgt voor de nodige scepsis. Toch geloof ik er heel sterk in. De voorbije 15 jaar heb ik SAP zien evolueren van R/3 over ECC naar S/4HANA. S/4HANA is niet zomaar een update – het is gewoon iets helemaal anders,” aldus Dominique. “SAP is altijd al een heel krachtig platform geweest, met ontelbare mogelijkheden. Maar op het vlak van eenvoud en gebruiksgemak waren ze geen hoogvlieger, dat moeten we durven toegeven. Die achterstand hebben ze nu meer dan ingehaald. S/4HANA is echt veel gebruiksvriendelijker: de Fiori-interface staat mijlenver van de vroegere, complexe SAP-schermen, er zijn standaard embedded analytics, integratie met andere platformen gaat supervlot, enz.”

SAP S/4HANA staat mijlenver van de vroegere SAP-software. Het is, echt waar, een revolutie op het vlak van gebruiksgemak.

Smart move i.v.p. fast move

“Er is momenteel nogal wat ‘zenuwachtigheid’ rond de migratie naar S/4HANA”, gaat hij verder. “Ik lees overal dat bedrijven zo snel mogelijk de overstap moeten maken, vóór hun concurrenten dat doen. Maar omdat S/4HANA een volledig ander platform is, kan je je bestaande processen niet één op één overzetten. Zo’n overstap vergt tijd. Wij adviseren bedrijven om die tijd te nemen en hun bestaande processen en data eerst op orde te krijgen, in de plaats van halsoverkop te migreren. Vandaar de naam van ons aanbod: S/4HANA Smart Move. Vanuit onze ervaring en expertise begeleiden wij bedrijven stap voor stap: we brengen hun bestaande landschap eerst in kaart en luisteren naar de uitdagingen, noden en mogelijkheden. Pas dan werken we een roadmap uit, die we uitrollen op hun tempo. Ik ben ervan overtuigd dat dit de aanpak is die bedrijven nodig hebben.”

Wij pleiten voor een smart move naar S/4HANA: migreer niet halsoverkop omdat je iedereen voor wil zijn, maar doe het slim. Neem als dat nodig is rustig de tijd om bestaande processen of data op orde te krijgen.