Partnership Ordina en AI4growth

AI4growth, een initiatief van AI-belanghebbenden in de industrie, de publieke sector en de academische wereld, en Ordina hebben een partnerovereenkomst getekend. AI4growth is de gemeenschap van AI-stakeholders in Vlaanderen. Met dit partnership wordt Ordina mee trekker van het communityplatform voor bedrijven actief in de ontwikkeling van AI-toepassingen.

AI4growth

AI4growth members zijn leveranciers van AI-technologie, bedrijven die op zoek zijn naar AI-toepassingen en bedrijfs- en academische experts. AI4growth wil een beter inzicht krijgen in AI en de toepassingsmogelijkheden ervan op het gebied van productie, biotechnologie, gezondheid & geneeskunde, landbouw, logistiek, financiën, enz.
Door het presenteren van getuigenissen van succesvolle AI-implementaties wil AI4growth het volledige potentieel van deze technologieën laten zien. Het uiteindelijke doel is om AI-projecten op een zinvolle manier te stimuleren.

Artificiële Intelligentie en Machine Learning

Het vergaren, bewaren en verwerken van data is goedkoper en omvangrijker dan ooit.
Dit laat neurale netwerken toe, die actueel de raketvlucht van artificiele intelligentie (AI) en machine
learning (ML) bepalen. Zelfrijdende wagens, chatbots, complexe productie, medische diagnostiek zijn
geen exclusiviteit meer van de mens. De bestaande use cases in beeldverwerking, roboticaprogrammering, media, landbouw en beveiliging enz. vermenigvuldigen zich in Europa.

In vele sectoren en in de publieke sfeer zullen opkomende AI en ML toepassingen leiden tot een
competitief voordeel voor de early adopters die deze technologieen omarmen.
Om het economisch potentieel te accelereren is de verspreiding van kennis en ervaring, en de
opbouw van een lokaal netwerk binnen AI en ML van strategisch belang.

AI sessies

De trekkers van het AI4growth- community platform zijn Vlaamse bedrijven actief in de ontwikkeling van AI- toepassingen (ML6, Robovision en Boltzmann) samen met UGent TechTransfer en het UGent AI lab.

Ordina’s Data Science experten zullen deze community mee vorm geven door het meewerken aan “AI sessions”. Elke AI Session brengt een 100-tal corporate profielen, ondernemers, PhD’s en universitaire experten samen (“on invitation only”) ter kwaliteitsborging van de AI community. Kapstok zijn geavanceerde,
operationele AI/ML-toepassingen van partners.

Meer info over AI4growth, de “AI sessies” en relevante AI cases vindt u op www.ai4growth.be

Snel naar…