wessel

Samen naar een veilige digitale wereld

Maak kennis met Wessel Doldersum. De 35-jarige Nederlandse speciaalbierliefhebber was jarenlang militair, maar werkt sinds december 2016 als Security Consultant bij Ordina. Wat hij er precies doet, vertelt hij in deze korte Q&A.

Hoe kwam je bij Ordina terecht?

Wessel: “Mijn interesse voor ICT is niet nieuw, maar als militair heb ik er nooit concreet iets mee gedaan. Toen ik met mijn vrouw naar België verhuisde, viel mijn blik al snel op een vacature bij Ordina. Ik had al een positief beeld van het bedrijf, dus twijfelde niet lang om mijn kans te wagen. Vooral de horizontale structuur – een groot verschil met mijn vorige job – trok me aan. Dat beeld werd sinds mijn aanwerving alleen maar bevestigd.”

Wat houdt je job precies in?

Wessel: “Binnen mijn team streven we ernaar de digitale wereld veiliger te maken. We onderzoeken via risico-analyses in welke mate bedrijven voldoen aan bepaalde standaarden, zoals ISO-normen, en bekijken samen met hen welke stappen we kunnen nemen om de risico’s in te perken. Dat doen we bij energiespelers, voedingsbedrijven, financiële organisaties, … overal eigenlijk.”

Wat maakt van Ordina een unieke werkplek?

 

Innovation barWessel: “Voldoende aandacht voor persoonlijke ontwikkeling was een absolute vereiste bij het zoeken naar een job. Bij Ordina is je carrière echt geënt op het verbeteren van jezelf: ik kan bij mijn leidinggevenden eenvoudig aangeven waar ik naartoe wil, en samen tekenen we een pad uit. We zetten dan alles op alles om die richting aan te houden, via opleidingen en cursussen, en een continu wederzijds afstemmen van noden en verwachtingen. Zelf volgde ik onder andere een CXS- en CIPT-cursus, om mijn expertise heel precies bij te schaven.”