sap-proximus-ordina

SAP, Proximus en Ordina sloegen de handen ineen om IoT-oplossingen te bouwen.

Gebaseerd op het SAP Leonardo en SAP HANA Cloud Platform

LoRa™

Proximus was de eerste telecomoperator in België die begon met de uitrol van een IoT-netwerk op basis van LoRa™. LoRaTM staat voor laag vermogen over lange afstand. Sensoren worden rechtstreeks op het nieuwe ivd-netwerk aangesloten, zodat de eigenaar de gecentraliseerde gegevens veilig kan opvragen. Aangezien LoRaTM zeer weinig energie verbruikt voor communicatie over lange afstanden, gaan de accu’s voor aangesloten sensoren enkele jaren mee en kunnen de apparaten jarenlang autonoom functioneren. Deze technologie maakt het mogelijk om met sensoren uitgeruste apparaten op afstand te beheren, te monitoren of te lezen.

MyThings

Ordina bouwde het serviceplatform dat Proximus gebruikt voor het ivd: MijnThings. Klanten kunnen eenvoudig gebruik maken van een webportal en een mobiele app voor sensoren aan boord en IoT-hardware beheren. Het schaalbare platform vangt alle sensorgegevens op en stuurt deze veilig naar de eigenaar. Proximus en Ordina bundelen hun krachten om klanten te helpen innovatieve toepassingen op te bouwen op basis van LoRa en het ivd. Vrijwel elk bedrijf en elke sector is een potentiële klant. SAP, Proximus en Ordina sloegen de handen ineen om ivd-oplossingen te bouwen op basis van het SAP Leonardo en SAP HANA Cloud Platform.

Samen werken we aan de invoering van IoT op verschillende gebieden, zoals slimme industrieën, gezondheidszorg, logistiek en nutsbedrijven. Klanten kunnen nieuwe businessmodellen snel en kostenefficiënt definiëren en slim integreren met hun bedrijfsapplicaties.

Proximus en SAP

Ordina treedt op als end-to-end IT-partner voor Proximus en SAP. Naast het leveren van betrouwbare IT-oplossingen denken wij structureel na over innovatieve, duurzame oplossingen met een optimale totaalbeleving voor klanten.